Witam, czy w gnieździe diagnostycznym (+/-) powinno być zasilanie - napięcie?
Próbowałem podłączyć się z interfejsem (viaken Vag USB KKL) i po opcji "TEST" nie wykryło iterfejsu, (port -OK, interfejs - nie, status 3). W instrukcji jakaś wzmianka była o zasilaniu, ale nie bardzo wiem jak to ma wyglądać. U mnie zasilania brak, mierzyłem miernikiem.
Mój Audik: 1994 r, październik, osprzęt: Pierburg). Jak pokonać tą barykadę? Proszę o opinie i uwagi na ten temat.
Z górki dzięki. :->
[B4 1.9 TDi 1Z] Napięcie w gnieździe diagnostycznym +/-
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
jeśli masz podpięte wszystko ok w aucie to na interfejsie powinna świecić zielona dioda ( podpięte zasilanie 12V), a czerwona powinna mrugać przy wymianie danych komp-auto. W przypadku gniazd OBD1 masz 2 kostki 2-pinowe białą i czarną , chyba jak pamietam w czarnej ma być + i -. W OBD2 masz kostkę chyba 16pinów 4- masa 16-plus UWAGA w przypadku fejsu USB trzeba wgrać sterowniki od viakena gdyż windowsowskie coś nie bardzo są kompatybilne, i ustawić kompa żeby widział fejs na wybranym wyjściu COM. Komp zobaczy fejs tylko jak podłączysz go do auta, sam podpięty do kompa jest niewidoczny.
Witam po niedzieli.
Sprawdziłem raz jeszcze kolejno bezpieczniki i okazało się że tego od gniazda diagnost. nie było. Włożyłem nowy (nr 21) i napięcie się pojawiło. Udało się połączyć z kompem pokładowym i wstępnie kilka testów i na tym koniec bo Vag podał komunikat że jest shareware. Ale to była wersja pełna - aktywowana, w trakcie działania przestawiał się na shareware. Robiłem kilka prób. Muszę więc poszukać innego vaga. :cry:
Sprawdziłem raz jeszcze kolejno bezpieczniki i okazało się że tego od gniazda diagnost. nie było. Włożyłem nowy (nr 21) i napięcie się pojawiło. Udało się połączyć z kompem pokładowym i wstępnie kilka testów i na tym koniec bo Vag podał komunikat że jest shareware. Ale to była wersja pełna - aktywowana, w trakcie działania przestawiał się na shareware. Robiłem kilka prób. Muszę więc poszukać innego vaga. :cry: