Witam mam Audi Coupe 2.0 16V silnik ACE. Otóż około miesiąca temu miałem prawdopodobnie wybuch gazu, w każdym bądź razie silnik krokowy wyleciał z obudowy i uszkodził jeden przewód zapłonowy.
Silniczek został wymieniony na nowy a i przy okazji komplet przewodów także nowy.
Silnik nie chce odpalić, rozrusznik kręci, iskra jest, pompa podaje paliwo gdyż był sprawdzany układ pod względem zapowietrzenia, ale gdy zostały wykręcone świece i wymienione na nowe sztuki próbowaliśmy zapalić i nic ponownie wykręciliśmy świece i okazało się że są suchutkie.
Mam wielką prośbę czy ktoś z Was mógłby mi coś doradzić lub podpowiedzieć co może być nie tak? Ktoś mi mówił że może wtryski nie otwierają a jak to sprawdzić jak wykręcić wtryski?
[80 B4 ACE] Nie Pali po wybuchu gazu. Co może być?
[80 B4 ACE] Nie Pali po wybuchu gazu. Co może być?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 18:59 przez xyexon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
xyexon Po pierwsze proszę zapoznaj się z Regulaminem: viewtopic.php?t=6284 oraz zasadami tytułowania wątków: viewtopic.php?t=9608 żebyś w przyszłości się nie zdziwił, że Ci wątki znikają albo jakieś ostrzeżenia się sypią.
Kolega Wojtek26 już Ci napisał od czego masz zacząć.
PITER200804, szanowny Kolego w wątku powitalnym zwrócono Ci już uwagę na na pisownię. Proszę byś jednak zaczął używać odpowiednich narzędzi sprawdzających, nie chciałbym w przyszłości usuwać Twoich postów.
Kolega Wojtek26 już Ci napisał od czego masz zacząć.
PITER200804, szanowny Kolego w wątku powitalnym zwrócono Ci już uwagę na na pisownię. Proszę byś jednak zaczął używać odpowiednich narzędzi sprawdzających, nie chciałbym w przyszłości usuwać Twoich postów.