[80 B4] kierunkowskazy, pilnie
[80 B4] kierunkowskazy, pilnie
Witam serdecznie! Mam problem w swoim autku... Przestały mi działać kierunkowskazy i światła awaryjne. Po sprawdzeniu i wymianie bezpieczników i przekaźnika pojawiły się światła awaryjne, ale kierunkowskazów nadal nie ma. W czym może leżeć problem? Po przełączeniu kierunku nie słychać nawet tego charakterystycznego cykania... Pomóżcie[/b]
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 21:55 przez iwwasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś kolega mial taki problem w Passacie B5. I winą byl wyłącznik światel awaryjnych, wyjąłem go rozebrałem, przeczyścilem i złożyłem. Całą czynność wykonując długopisem i kluczykiem na pakingu. Od tamtej pory wszystko działa bez problemu. Nie wiem jak to jest w Audi nigdy tego nie robiłem i w elektryce nie jestem za bardzo dobry, ale możesz spróbować.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
jezeli przyczyna bylo jakies przepiecie na instalce to musisz oprocz wymiany bezpiecznika posprawdzac takze przekazniki i same zarowki bo mogly sie popalic...mozesz tez sprobowac magicznej stuczki z odpieciem akumulatora na jakis czas ale w to raczej watpie zeby dalo jakis rezultat...sprawdz dokladnie wszytskie bezpieczniki i przekazniki!!!!
- kilerek 23
- Forum Audi 80