[1.9TDI 1Z] Problem z "telepaniem".
[1.9TDI 1Z] Problem z "telepaniem".
witam mam audi b4 tdi w avancie, mialem dziwny objaw drgania pedałem sprzegla przy ruszaniu... mechanik stwierdzil ze to poduszki pod silnikiem wiec je wymienilem na nowe i problemu z drganiem pod pedalem juz nie ma lecz pojawił sie nowy, na nowych poduszkach silnik usztywnil sie z buda i zaczeło sie telepanie cała budą (na postoju, w czasie jazdy tego nie czuc) a co najbardziej denerwujace deska i kierownica od ktorej na sam widok mozna dostac wymiotów od drgań... pojechalem wiec do innego mechaniora ktory powiedzial ze motor sie podniósł na nowych poduchach i musze wycentrowac uchwyt przedniej łapy bo jest naprezony teraz i przenosi drgania na bude... wiec zrobilem to lecz problem nadal nie zniknął... i w takim stanie jest caly czas, slyszalem juz rozne opinie ze to wina sprzegła moze byc, ze poduszki za twarde (lecz tylko takie byly wg katalogu jak je kupowalem) itd... lecz nie bardzo szczerze chce mi sie w to wszystko wierzyc i jestem w kropce! moze ktos z Was miał juz podobny przypadek, prosilbym o pomoc. dzieki Bartek!
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 14:39 przez Vagin, łącznie zmieniany 1 raz.
kupiłem firmy topran, podobno bardzo dobre niemieckie... zamienniki orginałów.WOJTEK26 pisze:Jeżeli kupiłes tanie poduszki to nie masz sie czemu dziwic, te nowe tanie bardzo czesto okazują sie gorsze niz uzywane ori. Jak zamierzasz wym to na jakies dobrego producenta sa drozsze ale nie ma takich problemów z zatwardymi gumami.
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
czyli lemfordera mam kupic i powinno byc git?ciaho pisze:mam w benzynie silnik mi telepie strasznie :evil:, i mam tez poduchy topran. Topran to wielkie g..
teraz zmienilem poduche jedna na LEMFÖRDER. Toptgniot rozlecial sie strasznie, nastepnym razem wymienie druga tez(zmieniane pod koniec kwietnia).
Panowie, proszę pomóżcie! Chcę wymienić 2 wahacze łącznie ze sworzniami oraz łącznikami stabilizatorów. Z lektury tego forum wnioskuję, że najlepsze są firmy lemforder.
Ponieważ nie mam możliwości wymiany tych elementów we własnym zakresie dlatego bardzo proszę jakiegoś pomocnego forumowicza o informację gdzie we Wrocławiu znajdę dobrego fachowca w tych sprawach ? Jakiego ewentualnie kosztu naprawy mogę się spodziewać ?
Czy wydatek na te części (2 wahacze z tulejami + sworzniami oraz 2 łączniki stabilizatora wszystko firmy lemforder) zamknie się w kwocie 250 zł ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i ewentualne porady.
Pozdrawiam, szczęśliwy posiadacz AUDI B4
Ponieważ nie mam możliwości wymiany tych elementów we własnym zakresie dlatego bardzo proszę jakiegoś pomocnego forumowicza o informację gdzie we Wrocławiu znajdę dobrego fachowca w tych sprawach ? Jakiego ewentualnie kosztu naprawy mogę się spodziewać ?
Czy wydatek na te części (2 wahacze z tulejami + sworzniami oraz 2 łączniki stabilizatora wszystko firmy lemforder) zamknie się w kwocie 250 zł ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i ewentualne porady.
Pozdrawiam, szczęśliwy posiadacz AUDI B4
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wanmic1, ja za same łączniki stabilizatora firmy lemforder płaciłem po 100 zł sztuka, co w sumie daje 200 zł, kompletne wahacze lemfordera to koszt około 500 zł sztuka, tak że koszta znaczne
Z własnego doświadczenia:
Kupiłem kompletne wahacze firmy TRW, po roku czasu jeden z wahaczy pękł a dokładnie urwało ucho ze sworzniem :shock: . Cud że ruszałem, bo podczas jazdy pewnie rzuciło by mną nieźle.
Sądzę że najlepszym wyborem jest zakup dobrego używanego oryginału, tyle że jak sprawdzić czy część jest okej? Ja kupiłem oryginał i udało mi się- nie żałuję
Pozdrawiam
Z własnego doświadczenia:
Kupiłem kompletne wahacze firmy TRW, po roku czasu jeden z wahaczy pękł a dokładnie urwało ucho ze sworzniem :shock: . Cud że ruszałem, bo podczas jazdy pewnie rzuciło by mną nieźle.
Sądzę że najlepszym wyborem jest zakup dobrego używanego oryginału, tyle że jak sprawdzić czy część jest okej? Ja kupiłem oryginał i udało mi się- nie żałuję
Pozdrawiam