[B4 2.0 16V Q] Jaka Pompa Paliwa?? Pomocy
[B4 2.0 16V Q] Jaka Pompa Paliwa?? Pomocy
Witam, na wstępie zaznaczę iż jestem laikiem w tej dziedzinie. kilka dni temu padła mi pompa paliwa. Orginalnie miałem Pierburga 7.21651.00 i teraz poszukuje zamiennika ale co mam wybrać . Niestety nie stać mnie na wydatek żędu 500zł i w zwyż. Możecie coś doradzić w miarę taniego i dobrego, wiem jest to nie raz możliwe.
Jest tego na nacie ale na co patrzeć to nie wiem.
Proszę o drobną pomoc.
[ Dodano: 2008-10-02, 19:56 ]
A co myślicie o zakładach ronowacyjnych. Naprawiają tam orginalne pompy ?? Jest coś takiego chyba w Brzegu.
Jest tego na nacie ale na co patrzeć to nie wiem.
Proszę o drobną pomoc.
[ Dodano: 2008-10-02, 19:56 ]
A co myślicie o zakładach ronowacyjnych. Naprawiają tam orginalne pompy ?? Jest coś takiego chyba w Brzegu.
W styczniu tego roku też padła mi pompka paliwa i trochę się zastanawiałem, co kupić: nową oryginalną (cena właśnie około 500zł), czy może używaną. W końcu kupiłem najtańszą na allegro nową podróbkę oczywiście, dlatego że jeżdżę, na LPG i mało benzyny w baku wożę zdaje sobie sprawę ze prędzej czy później i ta się zatrze. Jak na razie służy mi 10-ty miesiąc.
Wymienić nie jest trudno.
Co do regeneracji moim zdaniem nie jest to możliwe.
Wymienić nie jest trudno.
Co do regeneracji moim zdaniem nie jest to możliwe.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
z allegro możesz wziąć chińszczyznę, ale nikt Ci nie zagwarantuje, ze pojeździ kilka lat, napewno gwarancję ma na rok, więc Twój wybór... koszt 100-150 zł.
np. taka
http://www.allegro.pl/item450952000_pom ... cedes.html
np. taka
http://www.allegro.pl/item450952000_pom ... cedes.html
przerabialem temat nowa orginalna pompa pierburga kolo tysiaca przez cztery dni zamawial mi sklep zamienniki okazalo sie ze zle byla skatalogowana i przychodzila nie ta co miala byc bynajmniej do mojej audi ta co jest umnie jest chuda dluga a przychodzila taka mniejsza gruba w koncu udalo mi sie z innego nr pomy bo jest tam kilka na niej zamowic zamiennika firmy Hart koszt cos trzysta z hakiem ale tez widzialem na allegro Boscha za okolo trzysta zl
Maleństwo już śmiga, wczoraj zamontowałem nową pompę. Defakto z allegro lecz nie chińszczyznę. Jest to jeden z lepżych producentów zamienników firma MTM i zapłaciłem 185zł.
Dla porównania serwis Audi we Wrocku chciał 1550zł za pompę.
Orginalna Pierburka kosztuje w granicy 550zł i podobnie bosha.
Pojeżdzę trochę i powiem jak się spisuje ta pompa.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dla porównania serwis Audi we Wrocku chciał 1550zł za pompę.
Orginalna Pierburka kosztuje w granicy 550zł i podobnie bosha.
Pojeżdzę trochę i powiem jak się spisuje ta pompa.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Witam podepne sie pod temat aby nie zakladac nowego padla mi pompa paliwa jezdze na LPG ale przed zima chce wymienic ta pompe bo odpalac na gazie zima to zabojstwo dla silnika;) mam silnik ABT i niestety jest malo zamiennikow do tego silnika i pytanie czy moge wsadzic tam inna pompe np z ABK ? poki co cienko u mnie z funduszami i chcialbym na te kilka miesiecy kupic jakas tansza pompe Czy da rade wsadzic jakas inna pompe ? z ABK albo cos w ten desen ?