Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 V6] Szkło halogenu

Awatar użytkownika
Prezes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 V6] Szkło halogenu

Post autor: Prezes » 03 paź 2008, 10:54

Witam.
Pytanie moze juz sie pojawilo, ale nie potrafilem znalesc..... Za co z gory przepraszam.

Mam pekniete szklo halogenu w mojej Niuni.
Na Alllegro sa dostepne same szkla.
Pytanie moje czy to szklo KLIK bedzie pasowalo do mojej Niuni ?? B4 V6 czy to tylko do wersji gdzie sa same halogeny bez kierunkow??

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kojtek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojtek » 03 paź 2008, 11:09

Powinno pasować ja też wymieniałem i ten sam problem miałem ale pasuje!

Awatar użytkownika
Prezes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Prezes » 03 paź 2008, 11:13

to spoko.
a moge wiedziec czym skleiłes ??

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 03 paź 2008, 11:48

Prezes pisze:Pytanie moje czy to szklo KLIK bedzie pasowalo do mojej Niuni ?? B4 V6 czy to tylko do wersji gdzie sa same halogeny bez kierunkow??
Nie ma czegoś takiego jak dwi różne wersje do kierunków i bez... to jest jeden i ten sam model halogena, tak wiec pasowac bedzie na 100% ;-) <ok>

Awatar użytkownika
Prezes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Prezes » 03 paź 2008, 11:59

no i tylko o to chodziło.
chyba w wersji bez kierunku jest jakas zaslepka... ;-)

Dzieki.

Temat uwazam za zamkniety :mrgreen:

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 03 paź 2008, 12:08

Solskier pisze:Nie ma czegoś takiego jak dwi różne wersje do kierunków i bez... to jest jeden i ten sam model halogena, tak wiec pasowac bedzie na 100%
I tu kolega sie myli jak cholera, faktrycznie roznica nie polega na tym czy jest kierunek czy nie tylko na rodzaju zderzaka, jak masz sedana/avanta/s2 to wymiary scianek bocznych A i B beda identyczne, natomiast jesli masz coupe i chyba cabrio (co musze jeszcze sprawdzic) to scianka A bedzie od scianki B znacznie mniejsza, skutek jest taki ze po zalozeniu halogenu od coupe do sedana jest on zapadniety okolo 1cm w zderzak. Pisałem do kolesia z tej aukcji i ma on szybki tzw. ściete czyli do coupe :-( . Pozatym różnice jeszcze sa w kształcie okienka na soczewke, a konkretnie moze byc kwadracik po calej wysokości szkielka, prostokacik tylko na srodku szkiełka albo wogole nie bedzie okienka na soczewke co sie czesto zdarza w zmiennikach.
Tak, tak, ja tez zrobiłem takie oczy :shock: kiedy załozylem halogen a on wpadl glebiej niz ten z drugiej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
chybo101
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chybo101 » 03 paź 2008, 12:33

Witam
Tak jak napisa kolega Słonik różnica jest w zderzakach a dokaldnie wyprofilowania dolnej pletwy w v6 jest to linia prawie prosta w 90/coupe dolna czesc zderzaka jest zaokrąglona do tylu (jest pod kątem)w sedanie b4 jest jeszcze inna bajka nie wspominając o rs2 i ostatnich cabrio. Ja mam podobny problem tylko ze z kierunkami bo mam zalozone biale od cupe/90 i sa inaczej wyprofilowane.A co do kwadracika na szkle to w orginale jest czysty kwadracik na soczewkę.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 03 paź 2008, 14:13

Słonik, Tego to ja nie wiedził :-P

[ Dodano: 2008-10-03, 16:31 ]
Troche pogrzebałem i wg katalogów np ETKA nie wystepuje pare róznych rodzajów halogenów przeciwmgilenych, z tego co sprawdziłem to wg tego katalogu w każdej a80 od 89r do 96r (pomijajac wersje RS2 i cabrio po lifcie) halogen przeciwmgileny ma ten sam nr katalogowy czyli jest taki sam bez wzgledu na model auta i rocznik, czy ktoś potrafi to wytłumaczyć, czy to znaczy ze w katalogu jest bład?

Krzylu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Krzylu » 03 paź 2008, 17:10

niebedę zakładał nowego tematu bo mam pytanie związane z halogenami

mianowicie czy halogeny takie jak poniżej sa takie same jak w wersji V6??

http://moto.allegro.pl/item446229044_au ... ginal.html

i czym sie różni zderzak od V6 od tego powyżej,czy tlko plastikami mocującymi kierunek i halogen czy czymś jeszcze

dzięki z góry <piwo>

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 03 paź 2008, 17:50

też mi się wydaje że jest jeden rodzaj halogenów... etka mówi że jest jeden wspólny nr a inny nr mają tylko halogeny z żółtym szkłem

edit: do kolegi powyżej - są takie same, mają jedynie zaślepkę do przykręcenia.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 03 paź 2008, 17:52

Ja jak kupiłem halogeny to własnei z takiej auti jak podesłałeś linka, idelanie pasowaly do listwy z V6 i teraz idealnie też pasują do zderzaka od eSki wiec gdzie różnica? I tak jak pisałem wyżej wg katalogu jeden i ten sam nr. czyli jedna i ta sama cześć. Dodatkowo sprawdziłem to jeszcze w katalogu IC wiec jesli juz dwa katalogi mówią to samo to wątpie aby był jakis bład w obydwu a zwłaszcza w tak poważnym katalogu jakim jest ETKA.

[ Dodano: 2008-10-03, 17:54 ]
Leo pisze:etka mówi że jest jeden wspólny nr a inny nr mają tylko halogeny z żółtym szkłem
Dokładnie tak, a własnie wizualnie porównałem halogen ori od V6 z ori halogenem od Coupe jak na moje oko są identyczne jak dwie krople wody.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 04 paź 2008, 00:04

Co do ETKI to widocznie jest blad.
Solskier skoro kupiles halogeny od sedana to podeszly one pod zderzak S2 jak pisałem wyzej bo czesc zdezraka w ktorej jest halogen w sedanie i w s2 jest pionowo a w coupe tak jak napisal kolega chybo101 jest scieta.
Skoro jest tylko jeden rodzaj halogenu to czemu gdy założyłem u siebie halogen os coupe wpadl on o centymetr głębiej w zderzak niz oryginalny ktory jest na równo z linia zderzaka? Po porównaniu obu widac bylo wyrażnie ze scianka A jest sporo krotsza od scianki B w halogenie od coupe przez co jest on tak samo zawiniety ku dolowi jak zdezrak coupe a w ori halogenie sa one rowne i halogen jest pionowo prosty.
Koleś od aukcji z tymi szkiełkami potwierdzil ze ma szkielka sciete do coupe wiec wiedzial o co chodzi z ta roznica. Złapcie w łape halogen od coupe i sedana popatrzcie dokładnie a zobaczycie na czym polega różnica. Na milion procent sa dwa rożne halogeny.

Awatar użytkownika
Prezes
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Prezes » 04 paź 2008, 11:25

Sprawdziłem w mojej V6 ....

I sie troszke zdziwiłem.... otóż mam halogeny ścięte.
po odkręceniu kierunku widac gołym okiem różnice w ściankach.

Wiec skoro koleś z aukcji ma własnie takie ścięte - zaryzykuje i kupie u niego szkło....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 05 paź 2008, 02:21

To ja już nie wiem, zgłupiałem. W zderzaku S2 są nie scięte.

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 06 paź 2008, 08:07

ja sprawdziłem za to kierunkowskazy w zderzak - i kurde są inne.... gdzie tu logika? Oba pomarańczowe. Przyjadę do domu to zrobię foty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl