I jak udało się już coś w tej sprawie zdziałać ?titto pisze:Dzwoniłem jakiś czas temu i wysyłałem zdjęcie do firmy taschi, bo mam taki sam boczek.
Nie mają w ofercie takich boczków rzeczywiście, ale nie jest dla nich problemem zrobić coś takiego, wystarczy wysłąć do nich boczek na kilka dni <rotfl> a póżniej już reszta zainteresowanych będzie mogła z tego korzystać
Pozdrawiam,
titto
Audio w b4 - przednie drzwi pelne parapety
- grzegorz000
- Forum Audi 80
- grzegorz000
- Forum Audi 80
to kabelek do zwrotnicy jak będe wymieniał teraz zestaw na Hertz DSK 165 to go puszczę słupkiem. dzwi są oczywiście wygłuszone .Blachy trochę wyciete i jest dystans mdf 2cm który idealnie pasuje grubością pomiedzy blachą drzwi a boczkiem.Maskownica zakrywa nierówności w wyciętej wykładzinie boczka.Przy wycinaniu trzeba ją odkleić od plastiku.
a czym sie różnia? bo te co kolega grzegorz000 pokazał to dla mnie identyczne są i taszki firma ma.AUDI_A6 pisze:No to są trochę inne boczki niż takie o które kolega pytał wyżej.
tak to nie może być, puść go gumowym, tunelem łączącym drzwi z budą, tam ida wszystkie przewody, jeśli masz central itp. Od strony pasazera wyjdzie ci za półka i tam mozesz umocowac zwrotnicę, ja tak mam. Natomiast od swojej strony będziesz musiał odkręcić osłonę plastikową (tam gdzie rączka od maski) , bedziesz miał duzo miejsca wtedy zeby kabel puscic do radia (musisz tez odkrecic półke nad nogami kierowcy - i tu tez zwrotnice mam ) lub do puszczenia progiem do bagaznika jesli tam piecyk sie uchowa jakis <ok> (skoro wygłuszenie juz jest)grzegorz000 pisze:to kabelek do zwrotnicy
A rączka od szyb nie wadzi Ci o głośnik? lub Twoja ręka?
Rozumiem ze przykreciłes dystans do blachy i wszytsko trzyma sie jak cement <ok>
Średnio mi sie widzi, może jakby tą półkę przerobić. Ale za pomysł i pracę gratki jak najbardziej sie należą. Może wygląd nie zachwyca oka ale na pewno gra tak samo jak na taszkach, skoro zrobiłes to tak jak napisałes :mrgreen:
- grzegorz000
- Forum Audi 80
korba nie zawadza na palce miejsce jest w sam raz mam to już ze 3 miesiące więc od strony praktycznej to wytestowałem.Mam system odseparowany boschmann zwtotnice są przykręcone od gdzieś w tym miejscu co kolega Lenio21 mi radził a wysoko tonowe w miejscach nawiewów pod szybą.teraz tylko chcę włożyć Hertz DSK 165 bo jak pod wzmacniaczem boschmanny słabo wyrabiają.
- grzegorz000
- Forum Audi 80
no i wybór padł na PB L-60C i jestem oszołomiony róznicą dzwięku jaka dawał poprzedni zestaw a jaką daje ten.wymieniłem od razu kabelki na lepsze i dałem więcej mat w środek może to i to jest zasługą tak dobrego brzmienia a wiem że jeszcze będą grały lepiej jak sie "dotrą".w połączeniu z bagażnikiem rewelacja... <ok>
na wzmacniaczu masz PB?? czy radio samo?? ja mam na piecyku te same i bagaznik wkrótce równiez bedziegrzegorz000 pisze:no i wybór padł na PB L-60C i jestem oszołomiony róznicą dzwięku jaka dawał poprzedni zestaw a jaką daje ten.wymieniłem od razu kabelki na lepsze i dałem więcej mat w środek może to i to jest zasługą tak dobrego brzmienia a wiem że jeszcze będą grały lepiej jak sie "dotrą".w połączeniu z bagażnikiem rewelacja...
- grzegorz000
- Forum Audi 80
no zestawik taki sobie, podoba mi sie ten lanzar tylko.grzegorz000 pisze:jednostka sterująca to stara wysłużona Alpina 7893r a pb mam podpęte pod wzm RTO Terminator.a co zamierzasz do bagażnika ja mam 2 x lanzar max 12 z bassreflex szczelinowym pod bossaudio iq 1080.2. wiem że ten wzm to nie rewelacja ale daje rade świetnie.
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1445
to mam do przodu podpiete i zastanawiam sie nad tym samym do tyłu i podpiąc go może do:
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1107
w skrzyni zamknietej. Co sadzisz o tym?
- grzegorz000
- Forum Audi 80
lenio21 napisał;
Co do twojego wzmacniacza to bardzo dobry tylko ten głośnik... do niego jest dedykowana tylko skrzynia zamknieta a w b4 jest dośc szczelnie pomiędzy kabina a bagażnikiem i myśle że lepsze byłoby coś z bassreflex ale jeśli jest dobry przód to dobry i kontrolowany impuls (kop) da skrzynia zamknieta.Zależy czego oczekujesz ja mśle że stawiasz na jakość to według mnie będzie git.Ciekawy jest ten głośnik.
A mi z tego wszystkiego najbardziej podoba sie Alpina i teraz PB.A Lanzary planuje zmienic na jeden albo Magma albo Helon.no zestawik taki sobie, podoba mi sie ten lanzar tylko.
http://www.essa.com.pl/of...id=227&pid=1445
to mam do przodu podpiete i zastanawiam sie nad tym samym do tyłu i podpiąc go może do:
http://www.essa.com.pl/of...id=180&pid=1107
w skrzyni zamknietej. Co sadzisz o tym?
Co do twojego wzmacniacza to bardzo dobry tylko ten głośnik... do niego jest dedykowana tylko skrzynia zamknieta a w b4 jest dośc szczelnie pomiędzy kabina a bagażnikiem i myśle że lepsze byłoby coś z bassreflex ale jeśli jest dobry przód to dobry i kontrolowany impuls (kop) da skrzynia zamknieta.Zależy czego oczekujesz ja mśle że stawiasz na jakość to według mnie będzie git.Ciekawy jest ten głośnik.