[B4 1,9 TDI avant] kontrolka (foto)
[B4 1,9 TDI avant] kontrolka (foto)
Cześć koledzy.
Mam pytanko dotyczące kontrolki, którą oznaczyłem na fotce znakiem zapytania.
Problem polega na tym iż jadąc autkiem po większych nierównościach lub "biorąc" zakręt np. 90 stopni kontrolka ta mrugnie (tylko mrugnie) w innych sytuacjach wcale nie świeci ani nie miga. Od czego ona jest, może od płynu chłodzenia?
Mam pytanko dotyczące kontrolki, którą oznaczyłem na fotce znakiem zapytania.
Problem polega na tym iż jadąc autkiem po większych nierównościach lub "biorąc" zakręt np. 90 stopni kontrolka ta mrugnie (tylko mrugnie) w innych sytuacjach wcale nie świeci ani nie miga. Od czego ona jest, może od płynu chłodzenia?
mlubinski, autorowi się może wydawać, że mu akurat tam mignie. Może miga mu ta po lewej albo na górze? Mi też się wydawało, że coś mi tam miga i zrobiłem eksperyment i na placu zrobiłem ostrzejszy skręt patrząc na kontrolki i się okazało, że migają mi obie górne.
Zresztą wystarczy wyjąc zegary, żeby się przekonać, że w MiniChecku są tylko 3 żarówki.
Zresztą wystarczy wyjąc zegary, żeby się przekonać, że w MiniChecku są tylko 3 żarówki.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nic dodać nic ująć. Czyli miałem rację że w MC w tym miejscu nie ma żarówki <ok>yawor pisze:Benito, tak właśnie myślałem . Sprawdź poziom płynu hamulcowego. Najprawdopodobniej i tak trzeba go już wymienić. Płyn hamulcowy jest silnie higroskopijny, czyli mocno chłonie wodę, a przy tym traci wtedy swoje właściwości.