Witam. mam do wyboru 2 komplety sprezyn do b4 sedan, otóż stoja u znajomego 2 B4 na czesci i jedna ma zółte sprezyny założone a druga czerwone i mam pytanie czy kolor ma jakies znaczenie w twardosci? i ile mm moge obniżyc max(teraz mam oponki 195x65, 15 cali, na wiosne mam w planach 205x55 lub 50) zeby amory nie siadly, dodam ze bylem na sprawdzeniu amorów i maja przednie 84% skuteczność takze jak nowki sa:)
pozdro
[b4] hmm... spreżyny
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Zupełnie nie ma znaczenia. <ok>Audi B4 2.0 pisze: i mam pytanie czy kolor ma jakies znaczenie w twardosci?
Gdzies kiedys przyjeło sie ze do -35/-40mm nie trzeba zmieniać amorów, jesli chodzi o to czy sie nie wyleja, ale jesli chodzi o własciwości jezdne to jest bzdurą bo takie auto prowadzi sie juz całkiem beznadziejnie. Nie powiem juz o -60mm plus twardy amor na naszych drogach to wogole sie nie sprawdza, auto duzo gorzej na nierówniej nawierzchni trzyma sie i prowadzi niz na ori zawiasie. Z prostej przyczyny te zawiszenia nie maja nic wspołnego ze sportem tylko z wizualnym obnizeniem kosztem własciwości jezdnych.Audi B4 2.0 pisze:i ile mm moge obniżyc max
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Genralnie szersza opona lepiej zatrzymuje auto, o ile jej profil nie jest zbytnio przesadzony a co do niższego i twardszego zawieszenia to przeciez wystarczy sobiew wyobraźic jak przy hamowianiu podskakuje koło przy sztywnym zawieszeniu co powoduje wydłużenie drogi hamownania na nierównej nawierzchni a zwłacza kiedy w aucie jest ABS to juz całkiem tragedia.