Witajcie. Od pewnego czasu niepokoji mnie dziwny dzwiek ktory wydobywa sie dokladnie podczas pracy rozrusznika. Przypomina on jakis wrzeszczący świergot, jest dosyc glosny. Dzwiek ten pojawia sie sporadycznie, częściej po dluższej jeździe gdy silnik jest jeszcze cieply. Gdy tylko auto odpali i rozrusznik skonczy prace dzwiek ustaje i wszystko jest w normie. Czy ktos wie co to moze byc i jak z tym walczyc? Pozdrawiam serdecznie i licze na wasza pomoc.
Macius, jesteś nowy więc tym razem wybaczę... ale na przyszłość: przywitaj się w odpowiednim dziale a tematy nazywaj zgodnie ze schematym podanym w regulaminie (głównie odnośnie tagów):!:
W przeciwnym razie zamknięcie, albo kasacja
cobra
[80 B4 1Z 1,9TDI] Dziwny dzwiek podczas startu
[80 B4 1Z 1,9TDI] Dziwny dzwiek podczas startu
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 18:12 przez macius, łącznie zmieniany 2 razy.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ciezko mi bedzie cokolwiek sprawdzic poniewaz nie mam warunkow. Chcialem tylko wiedziec co to moze byc i oddac sprawe do mechanika. Problem w tym ze ten dzwiek pojawia sie ok kilka razy na 50 startow wiec ciezko bedzie mi to zademonstrowac mechanikowi. Czyli tak jak myslalem to cos z rozrusznikiem, wiec moze sproboje sie dowiedziec ile kosztuje nowy i poprostu go wymienie.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt: