[1.8 b3] a silnik golfa
-
- Forum Audi 80
[1.8 b3] a silnik golfa
witam
mam okazje nabyc silnik 1.8 90km z Golfa III w naprawde dobrym stanie i zrobic podmiane mojego dobitego już PM w b3.
pojawia sie tutaj pytanie czy wszystko oprócz mocowania pasuje bez przerabiania?
pozdrawiam
mam okazje nabyc silnik 1.8 90km z Golfa III w naprawde dobrym stanie i zrobic podmiane mojego dobitego już PM w b3.
pojawia sie tutaj pytanie czy wszystko oprócz mocowania pasuje bez przerabiania?
pozdrawiam
- robertas1.8
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
tak ze nalezy zmienic polozenie silnika wiem o tym przeciez trzeba przelożyc łapy razem z poduszkami od audi
tylko mam pytanie czy pasuje cała reszta tzn: wtrysk do sterownika od audi, kołnierz do ktorego przykręca sie skrzynie, ukląd zaplonowy i elektryczny silnika, itd...
bardzo mnie to ciekawi poniewaz silnik z golfa jest w stanie bdb a mam okazje kupic go za śmieszne pieniadze
tylko mam pytanie czy pasuje cała reszta tzn: wtrysk do sterownika od audi, kołnierz do ktorego przykręca sie skrzynie, ukląd zaplonowy i elektryczny silnika, itd...
bardzo mnie to ciekawi poniewaz silnik z golfa jest w stanie bdb a mam okazje kupic go za śmieszne pieniadze
Bierz i nawet się nie zastanawiaj. Z tego co mi się kojarzy to w Golfie też chyba siedzi PM, ale nawet jeśli jest inny to nie stanowi to żadnego problemu. Jeśli silnik jest jeszcze w aucie to pomyśl też o wiązce i komputerze, bo to może być już trochę inne niż w B3. Jeśli nie to osprzęt możesz założyć swój, zresztą tam są pewnie inne inne kolektory ale to już trzeba sprawdzić w Etce. Podsumowując - sam silnik będzie taki sam, różnić będzie się osprzętem (sam moduł wtrysku może być taki sam) ale to już drobiazg.
-
- Forum Audi 80
osprzęt silnika zostawie od mojego bo on był w supert stanie
tylko własnie chodzi mi o ten moduł, bo całą resztę czyli: kolektory, pompe wody, wspomagania, wtrysk przełoże, a i tak nowe uszczelki wszędzie trzeba dać, z tego co wiem kod silnika jest inny niż PM ale tez jednopunkt no i nic w nim nie stuka, nie bierze oleju i jest suchutki jak pieprz:-)
tylko własnie chodzi mi o ten moduł, bo całą resztę czyli: kolektory, pompe wody, wspomagania, wtrysk przełoże, a i tak nowe uszczelki wszędzie trzeba dać, z tego co wiem kod silnika jest inny niż PM ale tez jednopunkt no i nic w nim nie stuka, nie bierze oleju i jest suchutki jak pieprz:-)
Mam w domu Golfa III i Audi 80 i mozesz bez problemow przekaldke robic. Co prawda bywaly rozne wersje zasilania (wtryski jedno i wielopunktowe) nie mniej jednak silniki sa prawie takie same, gdyz oznaczenia w Audi i VW sa inne w przypadku nawet tych samych silnikow Generalnie roznica taka jak juz zauwazyli koledzy to ze Audi ma wzdluznie silnik a Golf poprzecznie zamontowany Powodzenia zycze
-
- Forum Audi 80