Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4 - przednie drzwi pelne parapety

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 06 paź 2008, 22:15

grzegorz000 pisze:Co do twojego wzmacniacza to bardzo dobry tylko ten głośnik... do niego jest dedykowana tylko skrzynia zamknieta a w b4 jest dośc szczelnie pomiędzy kabina a bagażnikiem i myśle że lepsze byłoby coś z bassreflex ale jeśli jest dobry przód to dobry i kontrolowany impuls (kop) da skrzynia zamknieta.Zależy czego oczekujesz ja mśle że stawiasz na jakość to według mnie będzie git.Ciekawy jest ten głośnik.
dedykowany do zamknietych bo taka planuje kupic. Bas ma byc szybki i wyrazny czyli taki jak z zamknietych skrzynek, odwrotnie masz z br - bas długi ciagnie sie tak fajnie dosc.. No przód mój znasz. Choc nie ukrywam ze moze w nast roku beda mocniejsze w drzwiach. :mrgreen:
zaley mi na jakosci głownie ale równiez na mocy, oczywiście nie takiej z rodu zawodów CA <ok>

A napisz coś wiecej jak ma sie skrzynia twoim zdaniem do nadwozia:sedan oraz inny czyli np kombi, czy hatchbac

Awatar użytkownika
grzegorz000
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzegorz000 » 08 paź 2008, 17:21

Lenio21 napisał:
A napisz coś wiecej jak ma sie skrzynia twoim zdaniem do nadwozia:sedan oraz inny czyli np kombi, czy hatchbac
myśle że do sedana trzeba bardziej wyrafinowany sprzet do bagażnika bo inaczej trudno przebić sie z basem do kabiny przez siedzenia i jeszcze blache jak jest w niektórych b4.Ja tak mam więc tam gdzie niektórzy montują w półce głośniki ja wyciąłem otwory odpowiedniej wielkosci a na półke naciągnołem tkanine elastyczną która maskuje otwory i łatwo przepuszcza dzwięk zbagażnika do kabiny.Daje to efekt jakby się miało hatchbac.Cały czas kombinuje i przerabiam skrzynkę żeby uzyskać jak najlepszy efekt. Przednia ściane zamieniłem ostatnio z bassref. okrągł. na szczelinowe i jest lepiej ale na okrągłych łatwiej można bawić sie póżniej ze strojeniem...

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 03 cze 2010, 09:09

A ja odkopie trochę temat i mam pytanie dotyczące tych boczków po 94r czyli z dużą kieszenią
Jaki najdłuższy głośnik tam wejdzie bez dawania dystansów i czy jak będzie długi nie będzie zaczepiał i szybę :?:
Bo na półce lezą i się kurzą boschmanny 20cm ale one pewnie nie wejdą a może :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl