Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2.0 ABT] Modyfikacje - Stozek przy LPG

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
kaczok
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczok » 06 paź 2008, 17:12

no tak oczywiście że najpierw stozek potem blos

Awatar użytkownika
Selfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Selfish » 07 paź 2008, 11:05

MaXuS pisze:No dobra ale ma ktoś jeszcze stożek z instalacją LPG?? Boje się strzałów w gaźnik, a co ze spalaniem ma stożek na to jakiś wpływ??
Strzałów mieć nie będziesz z kilku powodów m.in. Nie masz gaźnika a jednopunktowy wtrysk paliwa >>Dane silnika ABT <<. To rozwiązanie idealnie współpracuje z gazem. Moim zdaniem ze wszystkich silników montowanych w audi 80 ABT najlepiej nadaje się do gazu. Strzały których się obawiasz występują zwykle w silnikach z wielopunktowym mechanicznym wtryskiem Np. 2,3 NG R5.
dexx pisze: Hmm a możesz ten parownik przełożyć w inne miejsce? Ja mam po prawej str. patrząc od przodu obok zbiorniczków od płynów 8-)
Bardzo dobry pomysł ja w swojej B3 mam tak właśnie zrobione bo tam jest sporo miejsca. Mam silnik 1,8SF ale "optycznie" jak stanę z machą w górze obok Tatowego B4 ABT to silniki identyczne.

MaXus Ruszyłem swoją szacowną ;-) i pstryknąłem fotkę jak to u mnie wygląda a mam bardzo podobą ilość miejsca pod maską. Sorki za jakość zdjęcie robione "na biega" telefonem.

Obrazek Obrazek
kaczok pisze:proponuje przed stożek założyć Blossa osiągi sie polepsza spalanie spadnie
Nie wiem czy jest sens zakładać blosa do ABT. To rozwiązanie widzę raczej w silnikach R5 takich jak Twoje ACE ale ABT bardzo dobrze współpracuje nawet z I generacją więc nie wiem czy zmiana instalki na blosa ma sens.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 11 paź 2008, 21:55

Selfish pisze: ABT bardzo dobrze współpracuje nawet z I generacją więc nie wiem czy zmiana instalki na blosa ma sens.
PM również, ja mam I generacji podtlenek i wszystko jest ok. A te silniki z tego co wiem to są dosyć podobne do siebie nie? (wtrysk itp.)?

3manko <ok>

Awatar użytkownika
MaXuS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: MaXuS » 12 paź 2008, 10:18

A po założeniu stożka byłeś u gaziarza żeby wyregulował?? bo mi pali dużo więcej ;/ robię 30 km mniej na zbiorniku :((

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 12 paź 2008, 10:46

Tak, byłem na regulacji, też lepiej pojedź, ja dałem 10 zł <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl