[80 B3 1.6D] Czujnik oleju
- Fighter001
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6D] Czujnik oleju
Witam niedawno zrobilem swapa z 1.6TD na zwyklego 1.6D i mam taki problem ze w Dieslu jest tylko jeden czujnik oleju w glowicy a w TD byly 2 przy filtrze oleju jak to podlaczyc zeby dzialalo i zeby kontrolka sie nie swiecila a brzeczyk mnie nie wku...
Zeby brzeczek Cie nie wkurzał to go wypnij. To jest taki jakby wysoki przekaźnik za tą połka koło nóg kierowcy. U mnie jest on pierwszy od prawej strony. A jeśli chodzi o kabel do kontrolki to sprawdź czy nie masz wolnego przewodu wystającego w okolicy tego czujnika co jest przy głowicy. Tam są u mnie dwa kable które są podpięte pod czujniki temperatury wody i jeden własnie co podpięty jest pod czujnik ciśnienia oleju.
- Fighter001
- Forum Audi 80
Przewód z czujnika niskiego ciśnienia (ciemna izolacja) kolor błękitno-czarny podłącz do czujnika oleju w głowicy, wyciąg w gniazda pod kierownicą przekaźnik dynamicznej kontroli oleju (nr 312 lub 313 były dwie wersje) i wszystko będzie ok. Przewód z drugiego czujnika (biała izolacja) kolor biało-szary może sobie wolno wisieć lub możesz go obciąć bo do niczego nie będzie potrzebny.jak to podlaczyc zeby dzialalo i zeby kontrolka sie nie swiecila a brzeczyk mnie nie wku...
- Fighter001
- Forum Audi 80
Zrobilem tak jak napisal Mobilek tylko nie wiem czy wyjalem dobry przekaznik poniewaz pod kiera nie bylo takiego z nr 313 czy 312. Na pierwszy rzut oka wszystko ok tzn. po przekreceniu kluczyka swieci sie kontrolka od oleju. Zalaczam fotke z zaznaczonym przekaznikiem ktory wyjalem i czy to ten??? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eec ... 992ce.html
Dokładnie ten miałeś wyjąć, innego z tym silnikiem tam nie montowano.Zalaczam fotke z zaznaczonym przekaznikiem ktory wyjalem i czy to ten??? http://www.fotosik.pl/pok...fa863992ce.html
- Fighter001
- Forum Audi 80