[All] Wycieraczki płaskie
[All] Wycieraczki płaskie
Co myślicie o tym? warto? http://allegro.pl/item446958326_aero_sy ... 53_cm.html
wiem, że lepiej zapłacić 100zł i kupić coś lepszego, ale nie chcę rzucać takich pieniędzy w wycieraczki...
wiem, że lepiej zapłacić 100zł i kupić coś lepszego, ale nie chcę rzucać takich pieniędzy w wycieraczki...
Niedawno takie same kupiłem w Auchan - 16 zł. za sztukę. Niestety muszę przyznać że jakość nie jest super extra, ale za te pieniądze są warte uwagi.
Użytkuje je dopiero trzy tygodnie więc dużo nie mogę powiedzieć. Narazie spełniają swoją rolę należycie.
Dla porównania dodam że jakiś czas temu kupiłem same gumki do zwykłych wycieraczek, grafitowane niby super itd 50 zł za komplet bo szkoda mi było wyrzucać starych bo były Valeo i niech te gumy szlag trafi, poszły do śmieci.
Użytkuje je dopiero trzy tygodnie więc dużo nie mogę powiedzieć. Narazie spełniają swoją rolę należycie.
Dla porównania dodam że jakiś czas temu kupiłem same gumki do zwykłych wycieraczek, grafitowane niby super itd 50 zł za komplet bo szkoda mi było wyrzucać starych bo były Valeo i niech te gumy szlag trafi, poszły do śmieci.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
to tylko wygląda, a wyciera tak jak te za plusa po 8 zł, wiem bo mamcobra pisze:Co myślicie o tym? warto?
ale jak się zdecydujesz to prawa będzie za długa i nie będzie dolegać do szyby powinna być 51 i bierz te http://allegro.pl/item446885224_motgum_ ... j_hit.html
dużo lepiej się opłaca kupić zwykłe Valeo
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Szyby mi nie porysowały ale po miesiącu użytkowania tak dobrze zbierały wodę że lepiej było ich nie włączać, a jak już się zdecydowałem włączyć to w promieniu 20 m było słychać że kubik włączył wycieraczki. :mrgreen:grze pisze:porysowały Ci szybę?kubik pisze:jakiś czas temu kupiłem same gumki do zwykłych wycieraczek, grafitowane niby super itd 50 zł za komplet bo szkoda mi było wyrzucać starych bo były Valeo. i niech te gumy szlag trafi.
To w 100% prawda też mi odstaje :cry:MARCIN 80B4 pisze:prawa będzie za długa i nie będzie dolegać do szyby powinna być 51
U mnie zbierają dobrze o pracują bardzo cicho. <ok>cobra pisze:czy dobrze zbierają wodę i czy nie skrabią albo piszczą itp
- rajdowiec86
- Forum Audi 80
No to może ja się wypowiem bo miałem do czynienia z Valeo i "no name":
1.Valeo-bardzo ale to bardzo dobra wycieraczka nie piszczy nie pozostawia smug nie maźga szyby, posiada wskaźnik zużycia sam mam takie teraz u siebie założone i jestem megazadowolony przejechałem z nimi 60tys.km przez 2 lata i dalej dobrze działają.Jedyna ich wada to cena :shock: jednak dla mnie adekwatna do jakości.
2."No name"-marna tandetna podróba wycieraczek Valeo,jej działanie ogranicza sie do 2 tygodni od nowości, strasznie hałasuje i niedokładnie zbiera wodę, i to co najgorsze jak dla mnie rozmazuje wodę na szybie co w nocy jest bardzo uciązliwe.Jej zaletą jest cena z tym że trzeba sie liczyć ze w roku trzeba zmienić co najmniej 2 komplet.
Oczywiście mój wywód dotyczy wycieraczek płaskich typu "areo" jest on oparty na doświadczeniu sam posiadam Valeo a ojciec "no name" i wiem o czym mówie.Reasumują lepiej wydać wiekszą gotówke raz niż mniejszą kilka razy.
1.Valeo-bardzo ale to bardzo dobra wycieraczka nie piszczy nie pozostawia smug nie maźga szyby, posiada wskaźnik zużycia sam mam takie teraz u siebie założone i jestem megazadowolony przejechałem z nimi 60tys.km przez 2 lata i dalej dobrze działają.Jedyna ich wada to cena :shock: jednak dla mnie adekwatna do jakości.
2."No name"-marna tandetna podróba wycieraczek Valeo,jej działanie ogranicza sie do 2 tygodni od nowości, strasznie hałasuje i niedokładnie zbiera wodę, i to co najgorsze jak dla mnie rozmazuje wodę na szybie co w nocy jest bardzo uciązliwe.Jej zaletą jest cena z tym że trzeba sie liczyć ze w roku trzeba zmienić co najmniej 2 komplet.
Oczywiście mój wywód dotyczy wycieraczek płaskich typu "areo" jest on oparty na doświadczeniu sam posiadam Valeo a ojciec "no name" i wiem o czym mówie.Reasumują lepiej wydać wiekszą gotówke raz niż mniejszą kilka razy.