Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 80 1.8 RU] Przewody podciśnieniowe gaźnika Keihin II

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Frachu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 80 1.8 RU] Przewody podciśnieniowe gaźnika Keihin II

Post autor: Frachu » 31 sty 2008, 16:38

Witam kolegów.
Może ktoś przypadkiem ma jakiś schemat lub fotkę na której widać gdzie i który ten przewodzik podciśnieniowy jest podłączony?? Czy błędne wpięcie ich może mieć wpływ na spalanie???

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 31 sty 2008, 21:38

Strona 144 książki Obsługa i naprawa AUDI 80 od 1989 w dziale download do pobrania

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 07 paź 2008, 22:52

Mam małe pytanie.Dlaczego ktoś zaślepił ten przewód idący z jednego przewodu [podcisnienia który idzie do chyba wtrysku( cięzko stwierdzi skoro jes todłączony) zaślepił go? przeróbki przy instalacji LPG ? Silnik 1.8s PM

adam247

Post autor: adam247 » 09 paź 2008, 06:19

z książki to dokładnie sie nie dowiesz ,a twoja funia ma wtrysk ? bo mam to samo o ty ale nic mi niewiadomo o wtysku :) a o jaki przewód tobie dokładnie chodzi a narazie testuje różne podłączenia bo ominołem elektrozawór podciśnieniowy i narazie nie widać różnicy w spalaniu

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 09 paź 2008, 21:14

Posiadam silnik 1.8s PM ( wtrysk jednopunktowy) .Ja podłączyłęm przewód z zaworu do okolic przepusticy miałem takie miejsce tylko musialem zrobic przejscie z małego przewodu na wiekszy bo były różne 2 gniazda.Po podłączeniu nic si nie zmieniło puki co ale jeżdzę tylko na PB zobacze jeszcze na gazie bo coś mi sie wydaje że to gazownik jakiś coś knuł np żeby silnik się nie przyduszał na gazie? ;-) .Najdziwniejsze jest to że zauważyłem że ta przepustnica przepuszcza ciągle powietrze obojętnie w który kanał :-o dmuchałem a chyba nie powinna hmm

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 10 paź 2008, 20:39

No i widzisz"Frachu'.Chłop o gruszce a baba o pietruszce.Masz problem a tu Cię zakrzyczeli o swoich sprawach.
Panowie spokojnie,każdy otrzyma odpowiedż,ale po kolei.bez pazerności.
Tylu tutaj wybitnych fachowych ludzi,że wystarczy twardo tupnąć (klawiaturą) a konkretna,fachowa odpowiedż zawsze się znajdzie.Nie wykorzystujmy czyjegoś problemu po to,żeby go olać,a przy okazji rozwiązać swoją sprawę - to nie tak.
Nic dziwnego,że widzimy póżniej odpowiedzi "to już było, użyj szukajki".
Co już było??!!Było kupa bleblebleble nie wiadomo o czym....
A przecież to forum czytane jest przez tysiące ludzi - wiem o tym ze swojego środowiska.
pozdrawiam,jantek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl