[B4 2.0 ABK 94] Nowa Instalacja LPG trzęsie! nie rozwiązany!
[B4 2.0 ABK 94] Nowa Instalacja LPG trzęsie! nie rozwiązany!
Witam kolegów dziś założyli mi instalacje LPG sekwencję i już mam dziwny problem trzęsie samochodem silnikiem na wolnych obrotach jak stoję na PB jest ok? jeszcze nie dzwoniłem do mechanika który mi to zakładał czekam najpierw na wasze opinie i porady pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, 13:27 przez newerafan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Nie na Wojtkach a czemu pytasz? zrobię foty i wrzucę pomożecie ? szukałem i nic nie znalazłem nawet kombinowałem jak można to nazwać i napisać i nie znalazłem czegoś takiegoDanek pisze:newerafan, Niech zgadnę 11 Listopada przy "Harcerzu", Ostrowska czy Wiktorski? Jak już napisał Darecki3037 było o tym sporo, poza tym, żeby cokolwiek móc pomóc to trzeba by jeszcze wiedzieć co Ci tam wsadzili, nie jesteśmy wróżkami.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Nic takiego, po prostu pytam gdzie tym razem spaprali instalację. Napisz co Ci zamontowali. Spisz ze specyfikacji. Ze zdjęcia nie zgadniemy typu reduktora, wtryskiwaczy, a tym bardziej ich średnicy.
viewtopic.php?t=15406&highlight=wtryskiwacze+lpg+abk
viewtopic.php?t=12384&highlight=wtryskiwacze+lpg+abk
Słabo szukałeś
viewtopic.php?t=15406&highlight=wtryskiwacze+lpg+abk
viewtopic.php?t=12384&highlight=wtryskiwacze+lpg+abk
Słabo szukałeś
Danek pisze:Niestety Stag 200 tak jak pisał Wojtek26 to średni sterownik, na dodatek nie obsługuje wtryskiwaczy jednoohmowych, a dostać szybkie i dobre wtryskiwacze 3 ohmowe to niezłe wyzwanie.
Nie, ja nie instaluję LPG.
Wygląda na to, że problem tkwi w doborze wtrysków albo/i regulacji instalki.
Co to są te wtryskiwacze jednoohmowych? czy ja mam takie? to co teraz mam zrobić? dodam że mam gwarancje na 2 lata. Poraday?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Wtryskiwacze są produkowane w dwóch wykonaniach; z cewkami o impedancji 1 ohma i o impedancji 3 ohmów. Te wtryskiwacze 1 ohmowe z reguły są szybsze co przy silniku ABK ma duże znaczenie bo czas wtrysku gazu musi być bardzo krótki.newerafan pisze:Co to są te wtryskiwacze jednoohmowych?
Jedź do niego niech doprowadzi instalację do porządku. To ma pracować bez żadnych szarpań, przerwań itp. Ty jako użytkownik praktycznie masz nie wiedzieć, że jeździsz na LPG. Jak będziesz u niego to zapytaj jakie wtryskiwacze wstawił i jakiej średnicy mają dysze. To może mieć podstawowe znaczenie.newerafan pisze:to co teraz mam zrobić?
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 2.0 ABK 94] Nowa Instalacja LPG trzęsie!
newerafan pisze:Witam kolegów dziś założyli mi instalacje LPG sekwencję i już mam dziwny problem trzęsie samochodem silnikiem na wolnych obrotach jak stoję na PB jest ok? jeszcze nie dzwoniłem do mechanika który mi to zakładał czekam najpierw na wasze opinie i porady pozdrawiam
Witam moze byc zle skalibrowany czyli ustawiony albo listwa wtrysków uszkodzona ewentualnie jedna cewka uszkodzona a wtedy bedzi chodzil np na 3 z 4 cylindrów proponuje szybko podjechac do serwisu wpiac sie w kompa i powinno cos pokazac moze byc równiez słabe cisnienie moze takze łapac lewe powietrze roznie to bywa osobiscie przy tym robie i wiem jak jest jaka firma tej instalacji?