Witam!
Mam pytanko: W mojej B3 (silnik gaznikowy) dzieje sie taka rzecz ze na gazie autko odpala swietnie nawet zima bez problemowo,na benzynce odpala ale w czasie jazdy nie trzyma obrotow.czego moze byc to wina ?
Z góry dziekuje
[ Dodano: 2008-10-05, 19:46 ]
PROSZE POMOZCIE !!! bo nie mam pojecia czego moze to byc wina
[B3 1,8s 90km] Praca silnika na benzynie
- marek25aa2
- Forum Audi 80
- marek25aa2
- Forum Audi 80
re
Tzn wyglada to tak z tymi obrotami,ze wchodzi normalnie i jezdzi tez tylko jak puscisz gaz to jak spadaja obroty to nie tak jak normalnie zatrzymuje sie ponizej 1000 tylko spadaj do 0 i silnik gasnie,oczywiscie jak sie wyciagnie deko ssanie to jest oki i wtedy trzyma ok,ale ogolnie pali na Pb bardzo dobrze tylko te obroty,no a na gazie to wogole lux chodzi.A czy moze to byc na przyklad zatkana jakas dysza lub cos zle wyregulowane???
-
- Forum Audi 80
Możliwe, że jeśli nie czyściłeś jeszcze gaźnika to jest zanieczyszczony, przydałoby się też profilaktycznie powymieniać wszystkie wężyki przy gaźniku ( śmieszny koszt a zawsze mniej elementów potencjalnie grożących awarią ). Trzeba by też zobaczyć jak wygląda podstawa gaźnika bo jeśli guma na podstawie jest zjechana to może gasnąć po puszczeniu gazu na ciepłym silniku.
- marek25aa2
- Forum Audi 80
cd..
Tzn jesli chodzi o to to pokombinuje z wezykami,ale on tak samo ma na zimnym i cieplym,wiem napewno ze dluugi czas nie jezdzil wogole na PB.Na co warto zwrocic uwage kupujac takie audi najbardziej??
-
- Forum Audi 80