mam takie pytania bo nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi
1. Jak sprawdzić czy tuleja tylnej belki jest już do wymiany bo ostatnio coś w lewym tylnym kole mi tłucze i nie wiem czy to czasem tulejka nie będzie mam tez tam łożysko do wymiany ale to chyba nie przez łożysko tak więc ściągnę koło i jak sprawdzić czy tuleja ma luz czy do wymiany?
2. zamierzam tez wymienić tulejki na waczaczu z przodu ale mam pytanie co daje wsadzenie tuleji do zamrażalnika bo takie też wersje słyszałem
[80 b4 1.9TDI] Tuleje wachacza i tylnie tuleje
-
- Forum Audi 80
[80 b4 1.9TDI] Tuleje wachacza i tylnie tuleje
Ostatnio zmieniony 08 paź 2008, 22:30 przez Audi 80 b4, łącznie zmieniany 1 raz.
ad.2 jak to co daje, jest tak jak z wódeczką - lepiej wchodzą, obkurczają się i łatwiej je zamontować <ok>
ad.1 najlepszy sposób to trzepaczki. Można też próbować bujać autem na boki i wtedy patrzeć i słuchać. Dobry sposób to odkręcić na dole oba amorki i wtedy sprawdzać, bo amorki usztywniają i mogą maskować zużycie.
ad.1 najlepszy sposób to trzepaczki. Można też próbować bujać autem na boki i wtedy patrzeć i słuchać. Dobry sposób to odkręcić na dole oba amorki i wtedy sprawdzać, bo amorki usztywniają i mogą maskować zużycie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80