[B4 1Z] Wiszaca rura wydechowa
[B4 1Z] Wiszaca rura wydechowa
Co da się zrobić z rura wydechowa, która opadła? Wszystkie uchwyty są OK, nie wiem skąd to się wzięło. Jakieś pomysły, na moje oko to tak wisi około 5 cm dla mnie to dużo.
Skoro nic się nie urwało ani nie odgieło, to jak może być niżej... Może powymieniaj zawieszaki na nowe. Ja miałem problem z rwącym się co 3-4 tygodnie gumowym zawieszakiem środkowego tłumika. Ostatnio uwiązałem w tym miejscu rurę stalową linką i testuję. Przenosi to trochę drgań i czasem wydaje dziwne dźwięki, ale trzyma się. Myślę nad dołożeniem jakiegoś gumowego "amortyzatora" tych drgań.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
tomo pisze:Ja miałem problem z rwącym się co 3-4 tygodnie gumowym zawieszakiem środkowego tłumika. Ostatnio uwiązałem w tym miejscu rurę stalową linką i testuję. Przenosi to trochę drgań i czasem wydaje dziwne dźwięki, ale trzyma się.
Też tak zrobiłem i na mieście mi się urwało w upalny dzień i był jeden wielki wstyd :oops:
Wziąłem się na sposób i wyciąłem z grubej dętki linkę którą mocno wszystko naciągnąłem.Jest sprężysta i trzyma już 3 miesiące bez szwanku bo tydzień temu sprawdzałem
-
- Forum Audi 80