mam pytanie czy jest mozliwosc zalozenia czegos takiego tzn DODATKOWYCH ZEGAROW do mojego AUDI B4 1,9 TD ???????? czy jest z tym jakis problem????
chodzi mi o to: http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
[80 b4 1,9TD] dodatkowe zegary, czy bądą pasować?
[80 b4 1,9TD] dodatkowe zegary, czy bądą pasować?
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 10:01 przez ziutek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli masz jeszcze wolne miejsce w podstawie filtra oleju na wkręcenie czujnika temperatury oleju to możesz to zakupić i założyć. Pamiętaj o tym, że musisz dokupić do tych zegarów jeszcze dwa czujniki: temperatury oleju i ciśnienia oleju. Oba razem będa kosztowały co najmniej tyle co zegary.
W silnikach benzynowych jest jedno wolne zaślepione miejsce, które w niektórych silnikach diesla służyło do podawania ciśnienia do chłodnicy oleju, więc sprawdź czy będzie gdzie wkręcić czujnik. Chyba że zamontujesz go w głowicy, ale to już lekka "ściema".
W przypadku zegarów dopytaj się sprzedawcy czy w komplecie jest "wzmacniacz światła" - takie małe czarne urządzonko które pozwoli Ci na bezproblemowe podłączenie podświetlenia zegarów do instalacji auta.
W silnikach benzynowych jest jedno wolne zaślepione miejsce, które w niektórych silnikach diesla służyło do podawania ciśnienia do chłodnicy oleju, więc sprawdź czy będzie gdzie wkręcić czujnik. Chyba że zamontujesz go w głowicy, ale to już lekka "ściema".
W przypadku zegarów dopytaj się sprzedawcy czy w komplecie jest "wzmacniacz światła" - takie małe czarne urządzonko które pozwoli Ci na bezproblemowe podłączenie podświetlenia zegarów do instalacji auta.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 09:58 przez czarekj, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [80 b4] pasowac to bedzie ?
możesz podłączyć i wszystko będzie działać, z tym że w TDI ani w TD nie ma wolnego miejsca do podłączenia czujnika cisnieniowego oleju w podstawie filtra. Ale jest na to rozwiązanie - zakup podstawy filtra od V8, będzie pasował, a jednoczesnie będziesz miał w co wkrecić czujnikziutek1 pisze:mam pytanie czy jest mozliwosc zalozenia czegos takiego tzn DODATKOWYCH ZEGAROW do mojego AUDI B4 1,9 TD ???????? czy jest z tym jakis problem????
chodzi mi o to: http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.