[b3/b4] Modyfikacje - filtr stożkowy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
willi jeśli chodzi o sportowe tłumiki to też różnie bywa. Czy dają one ładniejszy dźwięk? Kwestia gustu. Ja miałem okazję posłuchać sobie jak chodzi NG parę razy jak oglądałem Coupejki i naprawdę robi wrażenie (nie wspomnę już i 7A) i wszystko fabrycznie. Ja w swojej Coupe 2.0 ACE mam fabryczny wydech, brak jakichkolwiek modyfikacji pod maską i wyróżnia się spośród innych samochodów. Chodzi sobie równo i spokojnie ale jak trzeba to potrafi ryknąć. Niedaleko mnie (wioska obok ) jest Coupe z takim samym silnikiem co ja mam lecz ma "sportowy wydech", nie brzmi to jakoś za specjalnie...
jeżeli juz modyfikacja to ja polecam sportowa wkladke zamiast stozka, zakupilem w maju taka wkladke K&N za 140pln, zrobilem na niej 7 tys km i odczulem lepsza elastycznosc i mniejsze spalanie, moge polecic tym bardziej ze jej sie juz nie wymienia tylko czysci i zaklada spowrotem dodam ze jest ona wzmocniona metalowa siatka dzieki czemu sie nie odksztalca
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Potwierdzam.Pomysł z sportową/wydajniejszą wkładką jest dobry.W swoim NG mam nowy wydech od kat.-środkowy+rury(średnica fabryka) natomiast końcowy(w stanie rdza+korozja) wyleciał,puściłem ręcznie profilowaną rure gada ładnie nie zagłośno a przy redukcji potrafi zadziornie prychnąć,drogówka się nie rzuca.Powyżej 5tyś jest głośniej,ale gra i mruczy bosko
P.S.Po zdjęciu dolnej pokrywy z filtra będzie ciągnoł ciepłe powietrze w komory spalania(kolektor wydechowy grzeje...) pomysł taki sobie...póki w komorze silnika się nie nagrzeje(start,zimny silnik) to ok ale potem.... :roll:
P.S.Po zdjęciu dolnej pokrywy z filtra będzie ciągnoł ciepłe powietrze w komory spalania(kolektor wydechowy grzeje...) pomysł taki sobie...póki w komorze silnika się nie nagrzeje(start,zimny silnik) to ok ale potem.... :roll: