[1.9TDI 1Z] Wyciek paliwa.
[1.9TDI 1Z] Wyciek paliwa.
Cześć koledzy, dzisiaj zauważyłem wyciek paliwa w miejscy oznaczonym na zdjęciu na czerwono. Z tego co mi kolega powiedział jest to pompa wtryskowa i składa się tak jakby z dwóch części z dołu i góry a po śrdku (tak mi się wydaje) jest uszczelka z której jest wyciek. Miejsce wycieku zaznaczyłem strzałką. Czy można bez problemu wymienić taką uszczelkę czy jest to bardziej skomplikowany proces ?
Zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da ... c2f8e.html
Zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da ... c2f8e.html
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 09:37 przez MAKLER, łącznie zmieniany 1 raz.
Bosch 1 St/Pc EP/VE/F nr zestaw za 12 PLN , pełny kosztuje 24 PLNChcialbym prosic ktoregos z szanownych forumowiczow o zalatwienie takich uszczelek ewentualnie podpowiedz gdzie w krakowie mozna je kupic.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2008, 18:54 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja też mam pompe boscha i tez ciekło z niej albo raczej lało sie z niej jak z wiadra.z góry z dołu z boku wszędzie była ropa.mechanik uszczelnił mi to i ustawił dawke.kosztowało mnie to wszytko ok 120zł robocizna + części + ustawianie dawki...za taka cene nie chciało by mi się z tym bawić tymbardziej że mógłbym coś spaprać i miec większe problemy...
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
To nardzo tanio Cie wyrzeźbił,bo mnie za samo ustawianie dawki i początku wtrysku,zaśpiewał 150:(hudy pisze:ja też mam pompe boscha i tez ciekło z niej albo raczej lało sie z niej jak z wiadra.z góry z dołu z boku wszędzie była ropa.mechanik uszczelnił mi to i ustawił dawke.kosztowało mnie to wszytko ok 120zł robocizna + części + ustawianie dawki...za taka cene nie chciało by mi się z tym bawić tymbardziej że mógłbym coś spaprać i miec większe problemy...
dziwnym trafem dostałem przed chwilą parę gratów i :shock: w tym zestawie co podałem nie ma tych uszczelek ale na pewno można je kupić , tylko inny numer
Ostatnio zmieniony 06 lis 2008, 18:57 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.