[80 B3 89 1.8] Problemy z uruchomieniem silnika.
[80 B3 89 1.8] Problemy z uruchomieniem silnika.
Witam. Posiadam składaka z 96'roku, ale według nr silnika i nadwozia wychodzi że jest to 89 rok. Nie znam kodu silnika bo nie wiem gdzie go szukać. Nadmienię że auto posiada ABS, wspomaganie, tarcze przód i tył. Wygląd silnika jak gaźnikowy ale nad gardzielą znajduje się moduł elektroniczny odpowiadający chyba za wtrysk paliwa. Problem mój polega na tym że jak auto postoi dłużej na dworze to jest kłopot z jego odpaleniem. Jak już załapie to w początkowej fazie obroty utrzymują się w granicach 600-650 obr. W miarę wzrastania temp. silnika obroty stabilizują się. Dopóki ciecz chłodząca nie osiągnie temp. około 80 st. auto nie ma mocy, szarpie. Pomaga tzw. podpompowanie pedałem gazu i się zbiera. Pomocy!!!
Prosiłbym o używanie spacji (przerwy) po każdym przecinku bądź kropce. Znacznie ułatwi to czytanie takiego postu. Pozdrawiam <ok>
Prosiłbym o używanie spacji (przerwy) po każdym przecinku bądź kropce. Znacznie ułatwi to czytanie takiego postu. Pozdrawiam <ok>
Ostatnio zmieniony 09 paź 2008, 23:16 przez brythan77, łącznie zmieniany 2 razy.
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Posiadam silnik PB
[ Dodano: 2008-10-12, 10:44 ]
Hehe dobre wiem kolego że masz silnik PB czyli benzynowy a chodziło mi o oznaczenie silnika PM więc popraw profil.
[ Dodano: 2008-10-12, 10:44 ]
Hehe dobre wiem kolego że masz silnik PB czyli benzynowy a chodziło mi o oznaczenie silnika PM więc popraw profil.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2008, 08:32 przez brythan77, łącznie zmieniany 2 razy.
Ten czujnik znajduje się w króćcu z prawej strony (stojąc oczywiście przodem do auta), zaraz przy bloku silnika. Zabezpieczony jest metalową zawleczką. Obok powinien być jeszcze drugi czujnik, szary, odpowiadający za wskazanie temperatury płynu chłodniczego na desce. Powinieneś dostać ten czujnik w większości sklepów, koszt to ok 30zł. Pozdrawiam.