[b3 1,8 s] jakie żarówki
[b3 1,8 s] jakie żarówki
Czy do swojej audiczki mogę założyć żarówki 100 watowe, i jak potem ewentualnie zabespieczyć przełącznik przed spaleniem
A po co 100watt? szkoda prądu w dodatku że w ciągu dnia i tak nic taka żarówka nie robi:/, a w nocy przynajmniej ja żadnej różnicy nie zauważyłem, a jeździłem na jednej zwykłej 55/60w a drugiej 90/100 przez 8 miesięcy i nie raz zwracałem uwage na to jak świecą mi świtała i nawet byłem na przeglądzie i gość mi światła ustawiał i na myśl by mi nie przyszło że mam dwie całkiem różne żarówki. Jedyne co zauważyłem to to że jak wyciągałem żarówke 100w to była gorąca (wcześniej jeździłem autem) a ta zwykła 55w była tylko ciepła. Jeśli chcesz więcej światła to kup jakieś firmowe żarówki, a nie syf, ewentualnie na forum jest opis jak dorobić przekaźniki do świateł żeby mieć większe napięcie na żarówkach. pozdrawiam.
- robertas1.8
- Forum Audi 80
spiczi, sorry że pytam ale jak mogłeś nie zauważyć różnicy między 90 a 55 W. Jedyne co mi sie nasuwa to to że ta 90 była już ze starości tak wypalona ze swieciła jak 55 Ja tam śmigam na 100 już od ponad roku i nie narzekam, żadne 55 ich nie przebiją, a jak sie spali to kupie nową za 12 zeta a nie tak jak te Philipsy za 62. Z tym że jak je założyłem to jeszcze żadna sie nie spaliła . O żarówkach już też zresztą było na forum
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Ja mam u siebie normalne 55 i jest super extra, założyłem Philipsy + 90% cośtam i jeżdżę już parę ładnych miechów i odpukać, żadna nie spaliła się do tej pory, a u niektórych to podobno 2-3 miechy i wymieniali
A i po zmianie żarówek zrobiłem jeszcze jedną rzecz - polecam każdemu, otóż wyjąłem lampy, rozłożyłem je iiii umyłem szkoło reflektorów, a odbłyśniki przetarłem delikatnie ściereczką miękką i normalnie :shock: widoczność poprawiła się żeby nie skłamać dwukrotnie, a tyle kurzu zmyłem ze szkła że woda to czarna była prawie, a z zewnątrz się wydawało jakby były delikatnie przykurzone czy przyparowane.
Także reasumując, wymyjcie szkła, oczyśćcie lampy, załóżcie normalne nawet żarówki i nie trzeba będzie wymyślać przekaźników, coś tam coś tam.
Pozdrawiam
A i po zmianie żarówek zrobiłem jeszcze jedną rzecz - polecam każdemu, otóż wyjąłem lampy, rozłożyłem je iiii umyłem szkoło reflektorów, a odbłyśniki przetarłem delikatnie ściereczką miękką i normalnie :shock: widoczność poprawiła się żeby nie skłamać dwukrotnie, a tyle kurzu zmyłem ze szkła że woda to czarna była prawie, a z zewnątrz się wydawało jakby były delikatnie przykurzone czy przyparowane.
Także reasumując, wymyjcie szkła, oczyśćcie lampy, załóżcie normalne nawet żarówki i nie trzeba będzie wymyślać przekaźników, coś tam coś tam.
Pozdrawiam
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Jak popala się styki w "pająku" i wypala odbłyśniki to wtedy pogadamy :mrgreen: wiadomo że nie od razu a po pewnym czasie.
Aczkolwiek jak już ktoś daje 100W to raczej na pewno trzeba dać przekaźnik.
Ale chyba lepiej przemyć szkło i lepszą żarówkę np ja jeżdżę na night breaker osrama.
Jak ktoś chce to niech lukie na pierwsze zdjęcie w moim profilu, naprawdę dają mocne białe światło!
Aczkolwiek jak już ktoś daje 100W to raczej na pewno trzeba dać przekaźnik.
Ale chyba lepiej przemyć szkło i lepszą żarówkę np ja jeżdżę na night breaker osrama.
Jak ktoś chce to niech lukie na pierwsze zdjęcie w moim profilu, naprawdę dają mocne białe światło!
- robertas1.8
- Forum Audi 80