[ABC] czujnik temperatury chłodzenia
- siwusek216
- Forum Audi 80
Wymiane termostatu w silnikach V6 masz opisana na stronie http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... /Itemid,1/
Dzial download; insrtrukcje naprawcze
A za bledne wskazania temperatury moze odpowiadac stabilizator napiecia w zegarach, bylo na forum nawet z dokladnymi foto how to know...
P.S tez wymienilem termostat a okazalo sie ze to byl jednak stabilizator...
P.S.2 sorkiYAMATO ze pozbawilem cie kratki browarka i oscypek
Dzial download; insrtrukcje naprawcze
A za bledne wskazania temperatury moze odpowiadac stabilizator napiecia w zegarach, bylo na forum nawet z dokladnymi foto how to know...
P.S tez wymienilem termostat a okazalo sie ze to byl jednak stabilizator...
P.S.2 sorkiYAMATO ze pozbawilem cie kratki browarka i oscypek
-
- Forum Audi 80
[ABC] czujnik temperatury chłodzenia
Witam, czy ma ktoś wiedzę jaki symbol katalogowy może mieć czujnik temperatury chłodzenia
do 80 B4 2.6 V6 (ABC)
Byłem już w dwóch sklepach z częściami i nie potrafią mi pomóc, w aucie jest czujnik 4pinowy a wszyscy proponują 3pinowe. Nie wiem czy taki 3pinowy będzie działał odpowiednio, a wymontowanie starego i założenie nowego przy tym typie silnika to trochę zabawy.
Szukam zamiennika jakiejś porządnej firmy, pomijam oryginały, które serwis VW Audi ściąga na zamówienie i życzy sobie 330zł.
_uwaga
do 80 B4 2.6 V6 (ABC)
Byłem już w dwóch sklepach z częściami i nie potrafią mi pomóc, w aucie jest czujnik 4pinowy a wszyscy proponują 3pinowe. Nie wiem czy taki 3pinowy będzie działał odpowiednio, a wymontowanie starego i założenie nowego przy tym typie silnika to trochę zabawy.
Szukam zamiennika jakiejś porządnej firmy, pomijam oryginały, które serwis VW Audi ściąga na zamówienie i życzy sobie 330zł.
_uwaga
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 16:16 przez martino08 (usunięty), łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
czujnik
MUNDEY dzięki za odezwę !, jak kupowałem auto to poprzedni właściciel dał mi dokładnie ten sam numer części, nabyłem takowy firmy MEYLE (koszt 120zł) i on ma 3 piny a w silniku jest 4 pinowy, więc jestem w kropce.MUNDEY pisze:może to pomoże 034 919 369C
Ludzie od części z serwisu VW/Audi oczywiście nie chcą podać numeru katalogowego tego , który ma 4 piny, no chyba że zamówię oryginał
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?
tani chwyt firmy MEYLE która nie ma praw do ori nr OOOO :!: i nie należy się nimi sugerować.martino08 pisze:nabyłem takowy firmy MEYLE (koszt 120zł) i on ma 3 piny a w silniku jest 4 pinowy, więc jestem w kropce.
czujnik stosowany od 1981 w kupejkach 5-cyl {dużo ich na szrotach}a nr 034 919 369C jest ori.
zobacz:http://www.meyle.com/Home/reference.asp?lan=en