[2.0E ABK] Potrzebny numer przewodu nagrzewnicy
[2.0E ABK] Potrzebny numer przewodu nagrzewnicy
Wczoraj pekł mi korek odpowietrzajacy na przewodzie idacym z nagrzewnicy kabiny do chłodniczki oleju. Potrzebuje numer katalogowy tego przewodu z odpowietrznikiem lub niech ktos podpowie jak to naprawic, część korka została w przewodzie, czy po zdjęciu przewodu dam rade wykręcic od środka ta częśc żeby wkręcic śrubke i uszczelnic otwór :?:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 23:29 przez WOJTEK26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
WOJTEK26, zobacz w tym wątku viewtopic.php?t=20878 Danek pisze jak sobie poradził z problemem w swojej.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Wojtek chodzi Ci o ten zaworek na przewodzie przy samej grodzi? Jeśli tak to w tym wątku: viewtopic.php?p=213217&highlight=#213217 zamieściłem rysunek jak to zrobiłem u siebie. Wydłubałem wszystko ze środka (taka plastykowa nakrętka zalana w tej gumie) i wsadziłem to co opisałem w wątku.
Niestety nie mogę jakoś znaleźć tego węża w katalogu .
Hehe Kokolino1 był szybszy
Niestety nie mogę jakoś znaleźć tego węża w katalogu .
Hehe Kokolino1 był szybszy
Zgadza się, też się mocno zdziwiłem jak zapytałem w ASO o cenę. Tak to właśnie jest z wyrobami MADE IN FRANCE w serwisach niemieckich aut.pawcio81 pisze:Z mojej strony pragnę tylko dodać że koszt tego węża z zaworkiem odpowietrzającym w serwisie ASO to 175zł
Nie ma możliwośći kupić nawet samej śrubki.
Witam. Chciałem zapytać co ten zaworek daje. Ja gdy kupiłem samochód i oddałem zaraz po zakupie do mechanika, żeby wymienił rozrząd itp., mechanik między innymi wyciął ten zaworek (bo ciekł, a nie miał drugiego) i wsadził metalowa rurkę w środek węża, ścisnał obejmami i tak je złączył. Jakie mogą byc tego konsekwencje?
Spoko, jak nie cieknie, to "pacjent będzie żył". Jeżeli do tego nie narzekasz na jakość ogrzewania to jest OK.940NW pisze:Witam. Chciałem zapytać co ten zaworek daje. Ja gdy kupiłem samochód i oddałem zaraz po zakupie do mechanika, żeby wymienił rozrząd itp., mechanik między innymi wyciął ten zaworek (bo ciekł, a nie miał drugiego) i wsadził metalowa rurkę w środek węża, ścisnał obejmami i tak je złączył. Jakie mogą byc tego konsekwencje?
Czy orientujecie się jaka jest wewnętrzna średnica węża.Tez niestety dzisiaj padł mi zaworek,oryginał to koszt 245zł :shock: a zamiennika nie moge dostać w żadnym sklepie.Planuje wstawic w to miejsce rurke miedzianą i ewentualnie w niej zrobić zaworek.Czy jest problem z odpowietrzeniem autka jesli sie nie ma tego zaworku?