[80 B4 2.0 ABK LPG] Problem z instalacją gazową
[80 B4 2.0 ABK LPG] Problem z instalacją gazową
Witam posiadam 80 B4 2.0 115km i założyłem w niej instalacje gazową tydzień temu jest to instalacja sekwencyjna i dzisiaj gdy wracałem do domu czujnik zaczął mi pikać że mam już pustą butle a na czujniku pokazywało mi jeszcze pół butli gdy zatankowałem do pełna (dolałem tylko 25litrów) czujnik pokazuje pełny zbiornik ale nadal pika że niby butla jest pusta i nie chce przełączyć na gaz co mam zrobić z tym problemem??
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Czy to aby na pewno pika Ci czujnik pustego zbiornika? Bo może to jest sygnał zbyt niskiego ciśnienia na reduktorze. Ale skoro instalacja ma tydzień to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Masz gwarancję więc jedziesz do gaziarza i musi usterkę usunąć. Grzebanie samemu w instalacji może być powodem odmowy naprawy gwarancyjnej.
Albo źle wybrany czujnik ciśnienia w butli, albo źle ustawione ciśnienie na reduktorze, albo źle dobrany reduktor, albo gdzieś zagięli przewód od zbiornika do parownika, no i mogli źle ustawić wartości dla diodek wyświetlających poziom gazu. Do tego Może też być zły zawór tankowania i wchodzi ci mało gazu.