Witam problem tak jak w temacie, auto pali normalnie jak jest zimno więc świece grzeją napewno. Licznik sprawdzałem wszystkie zarówki sprawne a wszystkie luty na nowo przelutowane i niestety nadal nie świeci mi się kontrolka. W którym miejscu sprawdzić czy przychodzi sygnał grzania ?
Kolego poczytaj inne posty bo było juz kilka razy jak posprawdzasz te rzeczy które sa opisane i dalej nie bedą działąc to pisz.
[80 B4 1.9 TDI 1Z] kontrolka świec zarówych nie świeci ...
[80 B4 1.9 TDI 1Z] kontrolka świec zarówych nie świeci ...
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008, 09:18 przez djim, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Kontrolka grznia świec bez wzgledu na temperature otoczenia i to czy są swiece wkrecone czy nie przy przekrconym zapołonie musi przynajmniej mrugnąć na ułamek sekundy. Jeśli sie tak dzieje to jest ok, a to czy świece grzeją to sie okaże jak temeratura na polu spadnie poniżej 5stop C bo teraz silnik pali bez podgrzewania swiec. <ok>
Możliwe ze był poruszany ten temat kilku krotnie jednak ja szukając nie znalazłem. Jestem nowym i dopiero poznaje tu wszystko drodzy Koledzy . Niestety u mnie kontrolka nie mignie nawet na ułamek sekundy. Sterownik Boscha.
Przepraszam, faktycznie jest kilka postów na ten temat.
1)Zapala sie kontrolka -5C i nie musi sie w takie dni zapalic ani na sec
2)Zalezy to od przekaźnika w jakim roku był produkowany dany model
3)Narazie sie nie będe tym przejmował bo pali bez problemu.
4)W wolnej chwili sprawdze sobie obwód kontrolki przy przekaźniku podam odpowiedni potencjał i powinna się zapalić.
Przepraszam, faktycznie jest kilka postów na ten temat.
1)Zapala sie kontrolka -5C i nie musi sie w takie dni zapalic ani na sec
2)Zalezy to od przekaźnika w jakim roku był produkowany dany model
3)Narazie sie nie będe tym przejmował bo pali bez problemu.
4)W wolnej chwili sprawdze sobie obwód kontrolki przy przekaźniku podam odpowiedni potencjał i powinna się zapalić.