Radio do 400 zł
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Mówisz o oryginalnych glosnikach Audi 80 z oryginalnym, fabrycznym wzmacniaczem ?Niektórzy z was mają zapewne aktywne głośniki z własnymi wzmacniaczami w audi....dlaczego nie kupicie sobie decka nakamichi
Stanowczo lepszy dzwiek uzyskasz z nowego radioodtwarzacza nić z zaśniedziałego wzmacniacza z konca lat 80tych.
ok, tylko..jeśli juz ma ktos głośniki aktywne, to zakup radia ze wzmacniaczem musi pociągnąć za sobą wymianę głośników na pasywne... to chyba się w 400 - 450 pln nie zmieścimy..
pozdroffki
a wszyscy wiemy jak gra nakamichi na tle konkurencji..... można śmiało kupic używkę z wbudowana końcówka mocy w cenie 450 pln.
trochę offtopic.. dobierałem się ostatnio do systemu dwudrożnego który mam w tylnich drzwiach......nie dizałały midbassy..okazało się ze po prostu zgniła lica głośnikowa..polutowałem nową i cacy... - audi jest bardzo przyjazne dla audio....fantastycznie wygłuszone drzwi od razu fabrycznie..podoba mi się bardzo..
pozdro
pozdroffki
a wszyscy wiemy jak gra nakamichi na tle konkurencji..... można śmiało kupic używkę z wbudowana końcówka mocy w cenie 450 pln.
trochę offtopic.. dobierałem się ostatnio do systemu dwudrożnego który mam w tylnich drzwiach......nie dizałały midbassy..okazało się ze po prostu zgniła lica głośnikowa..polutowałem nową i cacy... - audi jest bardzo przyjazne dla audio....fantastycznie wygłuszone drzwi od razu fabrycznie..podoba mi się bardzo..
pozdro
Witam
Chciałbym kupić sobie niedrogie radyjko. Przeczytałem cały topic, ale oczywiście nie ma jednoznacznej propozycji - "bierz to". Po "przestudiowaniu" tematyki zdecydowałem się na to:
http://www.allegro.pl/item180893935_pio ... ielce.html
Sprzedaje sklep, 2 lata gwarancji - Polskiej (mam w Bydgoszczy autoryzowany serwis w którym pewnie będę mógł je ewentualnie serwisować), wygląda bardzo ładnie (kolorystycznie pasuje chociaż mogło by mieć bursztynowe podświetlenie), nie mam zbytnio wyczulonego słuchu więc radio ma po prostu ładnie grać, mam głośniki z przodu oryginalne a z tyłu jakieś 2x30W za 60zł z allegro (nie ja kupowałem). Na razie nie mam zamiaru rozbudowywać tego audio.
Moje pytanie: Czy to dobry wybór?
Pozdrawiam
Chciałbym kupić sobie niedrogie radyjko. Przeczytałem cały topic, ale oczywiście nie ma jednoznacznej propozycji - "bierz to". Po "przestudiowaniu" tematyki zdecydowałem się na to:
http://www.allegro.pl/item180893935_pio ... ielce.html
Sprzedaje sklep, 2 lata gwarancji - Polskiej (mam w Bydgoszczy autoryzowany serwis w którym pewnie będę mógł je ewentualnie serwisować), wygląda bardzo ładnie (kolorystycznie pasuje chociaż mogło by mieć bursztynowe podświetlenie), nie mam zbytnio wyczulonego słuchu więc radio ma po prostu ładnie grać, mam głośniki z przodu oryginalne a z tyłu jakieś 2x30W za 60zł z allegro (nie ja kupowałem). Na razie nie mam zamiaru rozbudowywać tego audio.
Moje pytanie: Czy to dobry wybór?
Pozdrawiam
Moja opinia na ten temat.... lipne radio.
Wolał bym kupić coś lepszego a uzywke... czesem mozna trafic na okazje ja tak kupiłem Pionka DEH 6500 R d4Q z animacjami ale tylko audio zadnych mp3 i o to chodzi bo jakość audio jest duuuuuzo lepsza od mp3 do tego mam wzmacniacz Magnat 1000w + dwie skrzynie Magnat 600 i Axton Z Series 600 + na przodie 2 Soprany infinity i niestety ale narazie w podszybiu seria ale planuje zmiane. Pozdrawiam
Wolał bym kupić coś lepszego a uzywke... czesem mozna trafic na okazje ja tak kupiłem Pionka DEH 6500 R d4Q z animacjami ale tylko audio zadnych mp3 i o to chodzi bo jakość audio jest duuuuuzo lepsza od mp3 do tego mam wzmacniacz Magnat 1000w + dwie skrzynie Magnat 600 i Axton Z Series 600 + na przodie 2 Soprany infinity i niestety ale narazie w podszybiu seria ale planuje zmiane. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 19:23 przez MorajB4, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalnie napisałem jakie mam głośniki i co planuje z tym zrobić by opinia była pełna gdyż wydaje mi się że nie potrzebuje super radia. Nieco nowsze od tego co masz kosztuje nowe >800zł - nie na moją kieszeń. Dzięki jednak za opinię. Może jeszcze jakaś?MorajB4 pisze:Moja opinia na ten temat.... lipne radio.
Wolał bym kupić coś lepszego a uzywke... czesem mozna trafic na okazje ja tak kupiłem Pionka DEH 6500 R d4Q z animacjami ale tylko audio zadnych mp4 i o to chodzi bo jakość audio jest duuuuuzo lepsza od mp3 do tego mam wzmacniacz Magnat 1000w + dwie skrzynie Magnat 600 i Axton Z Series 600 + na przodie 2 Soprany infinity i niestety ale narazie w podszybiu seria ale planuje zmiane. Pozdrawiam
- Daniello85
- Audi 80 Klub
proponuje kenwooda czrny panel i czerwono niebieskie podswietlenie
[ Dodano: 2007-04-08, 17:57 ]
albo z samym czerwonym podswietleniem np taki model http://allegro.pl/item179384312_kenwood ... _fvat.html
sam posiadam wczesniejszy model tego radia i spisuje sie wysmienicie
albo z samym czerwonym podswietleniem np taki model http://allegro.pl/item179384312_kenwood ... _fvat.html
Świetne radyjko, ale co z serwisem? Znalazłem jakąś firmę Elco Exim, ale czy akceptują gwarancję firm z allegro?Daniello85 pisze:proponuje kenwooda czrny panel i czerwono niebieskie podswietlenie
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego od razu widać że nie znasz się na temacie... Poczytaj specyfikacje producenta a zobaczysz że odtwarzacze z początku i końca półki cenowej parametrami przetwarzania dźwięku się nie różnią. Jedynie te najwyższe mają troszkę wyższą dynamikę. To co je różnicuje to gadżety typu zmiana podświetlenia i ewentualne korektory, moduły dźwięku. Jeśli masz zamiar założyć porznądne audio to i tak sięgniesz po wzmacniacz bo na samym radiu dużo nie pociągniesz. Kolega crux nie chce nagłaśniać całego osiedla a tylko posłuchać muzyki w autku. DEH-2900 jest w tej klasie cenowej jednym z najlepszych odtwarzaczy i może stanowić bazę do rozszerzenia. Ja polecam te radyjko sam je mam i napędza 4x165mm + 4xTweeter i gra to naprawdę ładnie bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Jak pisałem wyżej do czegoś więcej i tak potrzebny jest wzmacek a jak wykładać już 900zł na radio to na Alpine. Co do Kenwooda polecanego przez Daniela to też jest całkiem fajny ale Pionek ma całe podświetlenie czerwone (ładnie pasuje do reszty kokpitu) i biały, lepiej pasujący niż niebieski wyświetlacz.MorajB4 pisze:Moja opinia na ten temat.... lipne radio.
Wolał bym kupić coś lepszego a uzywke... czesem mozna trafic na okazje ja tak kupiłem Pionka DEH 6500 R d4Q z animacjami ale tylko audio zadnych mp4 i o to chodzi bo jakość audio jest duuuuuzo lepsza od mp3 do tego mam wzmacniacz Magnat 1000w + dwie skrzynie Magnat 600 i Axton Z Series 600 + na przodie 2 Soprany infinity i niestety ale narazie w podszybiu seria ale planuje zmiane. Pozdrawiam
Tak, to jest dobry wybór.crux pisze:... http://www.allegro.pl/item180893935_pio ... ielce.html ...Moje pytanie: Czy to dobry wybór?
Jak z czasem będziesz chciał rozbudować audio to te radyjko będzie dobrą bazą.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 19:21 przez mymaney, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadzam sie z toba oofol mi chodzi o glosne brzmienie i guzy bass dla tego mam wzmacniacz i 2 x tuba bassowa. co do specyfikacji tych 2zestawionych pioneerkow -koledze zalezy na dosc tanim a dobym bez bajerow. mi zas zalezy na dobymale i wypasionym - equalizery podbicia basu animacje itp. kazdy ma swoj gust. mi sie bardziej takiepodoba i to jest moije zdanie POZDRAWIAM