[1.9TDI 1Z] Regeneracja turbiny.
[1.9TDI 1Z] Regeneracja turbiny.
Witam
Wlasnie dowiedzialem sie "wspanialej" wiadomosci, ze czeka mnie regeneracja turbiny bo puszcza olej do silnika. Podpowiedzccie gdzie w okolicach Katowic najlepiej to zrobic. Na dzien dobry wolaja za regeneracje od 800zl do 1500zl. Slyszalem ze nawet za 600zl robia z gwarancja. Pomozcie prosze gdzie to robic!
Pozdrawiam
Wlasnie dowiedzialem sie "wspanialej" wiadomosci, ze czeka mnie regeneracja turbiny bo puszcza olej do silnika. Podpowiedzccie gdzie w okolicach Katowic najlepiej to zrobic. Na dzien dobry wolaja za regeneracje od 800zl do 1500zl. Slyszalem ze nawet za 600zl robia z gwarancja. Pomozcie prosze gdzie to robic!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 09:47 przez Jelly, łącznie zmieniany 1 raz.
Wzialem sie w koncu za silnik, bo mial juz dluzszy czas slaba kompresje na 2 cylindrach i jak zaczeli go rozbierac pokazali mi stan silnika i turbiny i faktycznie sporo tego oleju szlo do silnika, wiec nie ma sensu robienie silnika a wsadzanie cieknacego turbo. Jakie ilosci to nie wiem dokladnie. Auto bralo olej, ale rozne ilosci zaleznie od tego jak sie jezdzilo.
To niestety ni ejest kwestia pokazywania sie oleju w przewodzie bo ten olej sie z niego wrecz wylał. Poza tym po zdjeciu głowicy (auto miało słabą kompresje na 2 srodkowych cylindrach) na cylindrach o małej kompresji widać było niesamowite ilości nagaru na zaworach. Tak wiec skoro już robie silnik to trzeba turbo tez zrobic i turbo. Dletego pytam gdzie w okolicach katowic najlepiej i w rozsadnej cenie :?:
http://www.turbo-tec.eu/pl/Jelly pisze:Dletego pytam gdzie w okolicach katowic najlepiej i w rozsadnej cenie
-
- Audi 80 Klub
zastanawiajac sie co do regeneracji turbiny i znalałem na allegro takie cos
turbo
i czy podejdzie do b4 ?
turbo
i czy podejdzie do b4 ?
jesli chcesz te turbo założyć do AAZ ,to ogólnie będzie jeżdzić,chociaż AAZ ma sterowanie upustem po przez zaworek, w/w turbina jest od starszych modeli TD vw/audislawek88yo pisze:zastanawiajac sie co do regeneracji turbiny i znalałem na allegro takie cos
turbo
i czy podejdzie do b4 ?