[R4 20vt] Rezanie Oil Catch Tank`u
[R4 20vt] Rezanie Oil Catch Tank`u
Witam szanowne grono.
Dziś możecie zobaczyć, jak wyrezać Oil Catch Tank, po naszemu; zbiornik oleju.
Zbiornik taki ma za zadanie, zbierać caluśki olej, który wydobywa sie przy odpowietrzaniu silnika, i zapobiec by dostał sie do szlauchu z filtra powietrza, później do turbo.
Pacjent; R4 20vt, a3
Potrzebne teile:
Oil Catch Tank, zbiornik na pół litra.
Szlauchy, Samco 19mm, 25mm, kolanka, redukcje 19>13mm
Opaski czy jak to nazwać...
Powiększenie średnicy odpowietrzenia na 19mm
Tak wygląda przed, na fotce jest zaznaczony zawór, który pójdzie raus.
Czas cosik porozkręcać;
Przymierzanie & Zakładanie
Spust oleju, są dwa sposoby, jeden z nich to odkręcić korek, który jest na dole, lub odprowadzić kawałek szlauchu tak by później spokojnie spuścić cały zebrany olej. Nie wolno zapomnieć o zaślepieniu tego szlauchu.
To by było na tyle.
Pozdro
Krzysiek
Dziś możecie zobaczyć, jak wyrezać Oil Catch Tank, po naszemu; zbiornik oleju.
Zbiornik taki ma za zadanie, zbierać caluśki olej, który wydobywa sie przy odpowietrzaniu silnika, i zapobiec by dostał sie do szlauchu z filtra powietrza, później do turbo.
Pacjent; R4 20vt, a3
Potrzebne teile:
Oil Catch Tank, zbiornik na pół litra.
Szlauchy, Samco 19mm, 25mm, kolanka, redukcje 19>13mm
Opaski czy jak to nazwać...
Powiększenie średnicy odpowietrzenia na 19mm
Tak wygląda przed, na fotce jest zaznaczony zawór, który pójdzie raus.
Czas cosik porozkręcać;
Przymierzanie & Zakładanie
Spust oleju, są dwa sposoby, jeden z nich to odkręcić korek, który jest na dole, lub odprowadzić kawałek szlauchu tak by później spokojnie spuścić cały zebrany olej. Nie wolno zapomnieć o zaślepieniu tego szlauchu.
To by było na tyle.
Pozdro
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 18 paź 2008, 19:50 przez FranoF1, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj na kacu to rezałem <haha> Bo tak to bym jeszcze tego do przyszłego roku nie zrobił <rotfl2>A mówi, że taki zajęty i czasu nie ma
ciaho, dzieki
Ebay lub tutaj: http://www.re5pect.pl/index.php?product ... od_id=1342ciaho pisze:Frano gdzie dorawc taki oil zbiorniczek ?
Frano za male może i mi zrezasz :mrgreen: , chetnych pewnie wiecej bedzie.
Chmm, u mnie w filtrze powietrza tez znalazlem olej zasmarkane bylo wszystko, pomysle o wlasnej wersji oczywiscie wszystko zatwierdzone przez
Frano Kombinat Rezań Wszelakich
Prosze nie używać czerwonego koloru - regulamin <mikolaj>
Chmm, u mnie w filtrze powietrza tez znalazlem olej zasmarkane bylo wszystko, pomysle o wlasnej wersji oczywiscie wszystko zatwierdzone przez
Frano Kombinat Rezań Wszelakich
Prosze nie używać czerwonego koloru - regulamin <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 18 paź 2008, 20:43 przez ciaho, łącznie zmieniany 3 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Frano rezanko pierwsza klasa Szacun ze zapodałeś takie produkty (ale jak mogło byc inaczej ) weże samco jak wiadomo nie są najtańsze ale są najlepsze Raz jeszcze szacun bracie i wielkie na kaca <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 18 paź 2008, 20:49 przez Solskier, łącznie zmieniany 4 razy.
Już masz fotostory, dasz rede <ok>ciaho pisze:Frano za male może i mi zrezasz , chetnych pewnie wiecej bedzie.
aleś wymyśli tekst <rotfl2>ciaho pisze:Frano Kombinat Rezań Wszelakich
Solskier, noorbi Dzieki Panowie
A3 czymś musze w końcu do pracy śmigać.Frano w co to za autko rezałeś ? Bo zdaje się że Twój jest czerwonyy
Frano mam takie pytanko jak to sie sprawdza w aucie ?Jakie sa tego zalety i wady ?Bo myslalem o tym aby zamontowac u siebie w ABT wydatek kosztowny no ale może sie oplaca? Wiem już też że ponoć pózniej smierdzi w głowicy silnika jak sie odkreci korek wlewu oleju czy to normalne ? I czy warto takie coś montowac ?Z góry dzięki za rady i informacje.
Hej Canibal
Catch tank montuje sie przeważnie w wyczynowych silnikach, po to by olej sie nie dostał prosto do kolektor ssącego. U mnie póki, co jest pusto, zrobiłem ok 2 000km i do dziś nie musiałem spuszczać oleju ze zbiornika. Wad nigdy sie nie doczytałem, może ktoś coś słyszał, to niech napisze.
Ja jestem z tego zadowolony.
Catch tank montuje sie przeważnie w wyczynowych silnikach, po to by olej sie nie dostał prosto do kolektor ssącego. U mnie póki, co jest pusto, zrobiłem ok 2 000km i do dziś nie musiałem spuszczać oleju ze zbiornika. Wad nigdy sie nie doczytałem, może ktoś coś słyszał, to niech napisze.
Ja jestem z tego zadowolony.