[All] Modyfikacje - obnizanie
[All] Modyfikacje - obnizanie
Witam wkońcu zimy nie ma.... i wpadłem na pomysł aby obniżyc swoja 80 b3 ...
Mam felgi 15 oponki 195x60 .... i prosze o porady co kupic ? Najlepiej jakiej spreżynki... bo ładuje kase teraz w inna furke a tą robie jako autko to codziennego użytku. Prosze o porady
Mam felgi 15 oponki 195x60 .... i prosze o porady co kupic ? Najlepiej jakiej spreżynki... bo ładuje kase teraz w inna furke a tą robie jako autko to codziennego użytku. Prosze o porady
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 20:29 przez godzio, łącznie zmieniany 1 raz.
polecam sprężynki z górnej półki, ja posiadam eibacha -40 ale wydaje mi się że siedzi trochę niżej amorki seria ale muszą być w dobrym stanie, autko jest trochę sztywniejsze, ale wiele na komforcie nie ubyło, z wyboru jestem bardzo zadowolony i właśnie eibacha ci polecam! jeżdżę na nich już przeszło rok i jeszcze nic nie urwałem ani nie połamałem, dodam że śmigam na felgach 15 i oponkach w rozmiarze 195/50/15. pozdrawiam!
Ja miałem kiedyś H&R -35mm, teraz jeżdżę na zestawie Supersport 60/40 i powiem szczerze, że w kwestii jakości sprężyn nie da się odczuć żadnej różnicy. Polecam zestaw (progresywne sprężyny i krótsze amortyzatory). Auto prowadzi się dużo pewniej niż na zwykłych amortyzatorach zestawionych ze sportowymi sprężynami.
Poszukaj na forum, były tu już całe elaboraty na temat zglebiania furek.
Poszukaj na forum, były tu już całe elaboraty na temat zglebiania furek.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: Chcę obniżyć 80 b3 ...
To zastanów się czy chcesz mieć sport zawieche, bo do codziennego użytku to się niebardzo nadaje, zalezy co masz na myśli, ja przy trasach dziennie 80km zawieszenia SPORT się pozbyłem po dwóch tygodniach.godzio pisze: Najlepiej jakiej spreżynki... bo ładuje kase teraz w inna furke a tą robie jako autko to codziennego użytku.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Do jazdy na co dzień polecam ci sprężyny -40 i zwykłe amory (jeśli masz dobre. jak nie to wymień na nowe). Ja mem też sprężyny Eibacha -40 i jeździ się super! Autko lepiej się trzyma nie buja się w zakrętach ale na dziurach troszkę więcej czuć...
Radek jaki masz model sprężyn? Ja mam symbol 15 07 140 (czarne)
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zawicha fajna naprawde robi wrażenie ale na aucie którym albo jeździ się po naprawdę dobrych drogach albo do sporadycznego używania typu dojechac do pracy 5 km. Ale po założeniu SPORT zawieszenia leci całość. I trzeba liczyć się z konsekwencjami tego żę tuleje, i cała reszta która wchodzi w pracę zawiasu poleci momentalnie, głownie tylne tuleje metalowo-gumowe. Nie mam nic przeciwko fajnemu zawieszeniu, ale chyba już z tego wyrosłem, fajnie wygląda ale też łądnie kosztuje. Przynajmniej robiąc 4-6 tys. miesięcznie.
symbolu nie kojarzę, musiałbym odczytać, jak to uczynię to na pewno napiszę, sprężyny są w kolorze czarnym i jestem z nich bardzo zadowolony, dla porównania miałem żółte sprężyny jakiegoś niemieckiego producenta i jeździło się zdecydowanie gorzej, polecam Eibacha! Pozdrawiam!Oofol pisze:Do jazdy na co dzień polecam ci sprężyny -40 i zwykłe amory (jeśli masz dobre. jak nie to wymień na nowe). Ja mem też sprężyny Eibacha -40 i jeździ się super! Autko lepiej się trzyma nie buja się w zakrętach ale na dziurach troszkę więcej czuć...
[B4 1z] obniżenie
czytam i wnioskuje że sprężyny od 1.9 benzyny E są niższe niż standart np w 1.9TDI z 94 roku?
Re: [B4 1z] obniżenie
gdzie Ty widziałeś benzyniaka o pojemności 1,9 :shock:rabbit pisze:czytam i wnioskuje że sprężyny od 1.9 benzyny E są niższe niż standart np w 1.9TDI z 94 roku?