[B3] MiniCheck
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3] MiniCheck
Witajcie Koledzy mam pytanko. Kupiłem na allegro licznik z MC 8-). W liczniku jest taka mała czarna kostka na podpięcie MiniCheck'a i możecie mi powiedzieć od jakiej strony zacząc liczyć piny :?: :cry: . Bo mam instrukcję jak podpiąć do B3 MC ale na liczniku nie ma oznaczonych pinów i nie wiem co i jak popodpinać. Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Solskier o to chodzi, że ja nie mam tej kostki aby ją w licznik wpiąć. I będę musiał pokombinować aby to wszystko zgrać aby działało. Mam rozpiskę jak i pod jakie kolory podpiąć. Ale jak sam licznik podpiąłem to jedna kontrolka u góry mi tylko mrugała(ta od płynu hamulcowego). A te dwie pozostałe czemu nie świecą?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dla tego iż ciśnienie oleju na MC podawane jest bezpośrednio z wtyczki a nie z płyty głównej licznka jak w wyświetlaczu dwóch dużych kontrolek.KLAKSON pisze:Ale jak sam licznik podpiąłem to jedna kontrolka u góry mi tylko mrugała(ta od płynu hamulcowego). A te dwie pozostałe czemu nie świecą?
W takim układzie jak patrzysz na tył modułu od dolnej prawej storny wtyczki jest pin nr 1 a od lewej górnej ostatni pin, czyli tak jak na foto. Na drugim foto dodatkowo masz rozpis poszczegulnych pinów które musisz podłaczyć do prawidłowego działania MC. Rozpis obejmuje kolory oraz nr pinów, myślę iż teraz jest już wszystko jasne. Dodatkowo na ostatniej fotce masz rozpisane kolory kabli które sa w starym systemie podłaczenia czyli takim jak posiadasz oryginalnie (dwie duże kontrolki).
Myśle że nie bedzie już pytań dodatkowych