[A90 7A] co zastosować zamiast rury dolotowej do kolektora ?
Tez mam z tym problem bo juz drugi raz kleiłem to silikonem i dalej pęka .
tez myslałem nad tym aby to zastapic czym innym.
Gumy sa dwa rodzaje.Dokładnie chodzi o umiejscowienie silniczka krokowego.Ale same otwary sa takie same.Na dniach bede sciagał ponownie gume to zrobie odcisk od strony kolektora ,z drugiej strony nie dam rady bo nie mam puchy tylko wciśnietego Blosa i guma jest obcieta.
Czym to zastapic to nie mam pomyslu.
tez myslałem nad tym aby to zastapic czym innym.
Gumy sa dwa rodzaje.Dokładnie chodzi o umiejscowienie silniczka krokowego.Ale same otwary sa takie same.Na dniach bede sciagał ponownie gume to zrobie odcisk od strony kolektora ,z drugiej strony nie dam rady bo nie mam puchy tylko wciśnietego Blosa i guma jest obcieta.
Czym to zastapic to nie mam pomyslu.
- bartekgatebil
- Forum Audi 80
[Acoupe 7A quattro]
mialem ten sam problem. chcialem poprostu STOZEK. tanszy i do blosa extra.
Od przepustnicy i przeplywomieza jest ruznica srednic tej orginalnej gumy, ja dalem do przepustnicy zwykle gumowe kolanko 90stopni, puzniej kawalek rury nierdzewnej a potem drugi lacznik gumowy ktury sie zweza do srednicy przeplywomierza, w nierdzewce mam podlaczenie silniczka krokowego. i tyle. te gumy mozna kupic na necie lub w dobrym sklepie tuningowym. Ja dalem za 2gumy +nierdzewka 75zl. Tez chce bloss i dam go miejce tej nierdzewki...
Od przepustnicy i przeplywomieza jest ruznica srednic tej orginalnej gumy, ja dalem do przepustnicy zwykle gumowe kolanko 90stopni, puzniej kawalek rury nierdzewnej a potem drugi lacznik gumowy ktury sie zweza do srednicy przeplywomierza, w nierdzewce mam podlaczenie silniczka krokowego. i tyle. te gumy mozna kupic na necie lub w dobrym sklepie tuningowym. Ja dalem za 2gumy +nierdzewka 75zl. Tez chce bloss i dam go miejce tej nierdzewki...
Ja mam nowsza gume i mi krokowy wchodzi zaraz na winklu .
Dzisjaj kupiłem klej do szyb i posklejałem gume jak sie tylko dało.
Taki sam problem miałem z gumą w A90 i tez uzyłem kleju do szyb i trzymało jak nowka.
Narazie zostawiam gume tak jak jest bo musze zrobic porzadek z parowikiem i stozkiem.
U mnie narazie wglada podobnie.
Dzisjaj kupiłem klej do szyb i posklejałem gume jak sie tylko dało.
Taki sam problem miałem z gumą w A90 i tez uzyłem kleju do szyb i trzymało jak nowka.
Narazie zostawiam gume tak jak jest bo musze zrobic porzadek z parowikiem i stozkiem.
U mnie narazie wglada podobnie.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Re: [Acoupe 7A quattro]
bardzo dobry pomysł <ok>bartekgatebil pisze:mialem ten sam problem. chcialem poprostu STOZEK. tanszy i do blosa extra.