Witam piszę pierwszy raz. Czytałem wiele postów na ten temat i mam problem. Chodzi mi o instalację podświetlenia zegarów schowka pokręteł od ogrzewania zapalniczki i podświetlenia tablicy. Wiem że te rzeczy wychodzą z bezpieki nr 14. Mam więc pytanie jak jest poprowadzona instalacja, czy te poszczególne obwody są poprowadzone szeregowo czy odzielnie. Np. czy zgaśniecie zegarów powoduje brak podświetlenia tablicy rejestracyjnej, schowka itd. ogólnie mówiąc proszę o krótkie opisanie tematu jak to jest. Np. mam konkretną sytuację świecą zegary świeci schowek nie świeci podświetlenie zapalniczki i nie świeci rejestracja czy są to jakieś zależności jeśli tak to gdzie szukać. I jeśli idzie to z jednego bezpiecznika a obwody te nie są szeregowo podpięte to jak są one poprowadzone od skrzynki z bezpieki nr 14. Proszę o mądre porady tylko bez zgadywania że może to tak jest Z góry dziękuję i pozdrawiam :cry:
_uwaga
[80 B4 2.0 ABT] Instalacja elektryczna podświetlenie
[80 B4 2.0 ABT] Instalacja elektryczna podświetlenie
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, 08:33 przez bieniek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz żarówy są dobre bynajmniej tablicy rejestracyjnej bo sprawdzałem. A jak jest poprowadzona instalacja od bezpieki nr 14 czy najpierw wchodzi na jakiś przekaźnik i dalej leci czy może idzie do włącznika świateł bo przez niego wszystko leci prawda???? i z skąd się to rozgałęzia równolegle na licznik schowek oświetlenie ogrzewania i tablice rejestracyjną???? Jak mi to ktoś napisze to z góry dziękuję i będę wiedział gdzie szukać. Do elektryka się nie wybieram bo lubię dłubać sam w zasadzie w mechanice no a jak widać na elektryce nie znam się dlatego pytam.