[B4 2.0 ABK] Opony na zimę - jakie wybrać?
a dla osczędnych z czystym sumieniem polecam to!!
http://moto.allegro.pl/item456182803_19 ... akosc.html
http://moto.allegro.pl/item456182803_19 ... akosc.html
Kolego barteq289, bieżnikowanych opon nikomu bym z czystym sumieniem nie polecił. a tej ściemy napisanej, przez sprzedawcę w ogłoszeniu, do którego link podałeś, że jego opony są niby wyprodukowane w 2008 r., to szkoda nawet czytać - ewidentnie szukają jelenia, który nie wie, że bieżnikowane są opony używane, a nie nowe... mogli napisać prawdę: że bieżnik został nalany w 2008 roku na stare opony. poza tym, jak już ktoś wyżej wspomniał, czasy kiedy kupowało się bieżnikowane opony już przeminęły.
chyba bardziej bym wolał kupić Dębice Frigo w Biedronce na promocji za 135 zł
chyba bardziej bym wolał kupić Dębice Frigo w Biedronce na promocji za 135 zł
no to zrozumiale, że autor pisząc 3308 mial na myśli regeneracje opon (bieżnikowanie) a nie produkcje!!myśle ze wszyscy, nawet totalny laik motoryzacyjny o tym wie. A Dębicy Frigo 2 to nawet wrogowi bym nie polecił!! zgadzam sie z Toba co do jednego opon bieżnikowanych na lato też bym nie kupił!! ale przy jeżdzie w zimie i przy prędkościach do 100km a nie oszukujmy sie iż nie jeżdzimy w zimie więcej (chyba, ze piraci drogowi) to te bieżniki spisują sie świetnie.
barteq289, w ogłoszeniu, które poleciłeś autor wyrażnie pisze o dacie produkcji opon, a nie o dacie regeneracji :!: wczytaj się proszę w treść, a dopiero potem do rozmowy włączaj emocjebarteq289 pisze:no to zrozumiale, że autor pisząc 3308 mial na myśli regeneracje opon
a można wiedzieć dlaczego? masz jakieś konkretne doświadczenia z tą oponą czy tylko tak wysysasz z palca opinie na poczekaniu bądź powielasz zasłyszane stereotypy?barteq289 pisze:Dębicy Frigo 2 to nawet wrogowi bym nie polecił
prosze nie wprowadzaj ludzi w błąd. na śniegu Dębica Frigo nia ma sobie równych i na pewno będzie żywotniejsza od opon bieżnikowanych, które są już przecież poza obszarem swojej trwałości przewidzanej przez producenta, a to, że ktoś im nalał nowy bieżnik trwałości im niestety nie doda.
grze do włączania emocji w dyskusje daleko-nie po to tutaj jestesmy-wyrażam po prostu swoją opnie...
Brat mial Dębice frigo po dwóch sezonach zimowych czyli listopad-marzec i przy ok 10 tys./sezon opony starły sie do ograniczników i juz nie dało sie na nich jeżdzić - biorąc powyższe pod uwage - zapewniam Cie ze te bieżniki wytrzymają dłużej - mówie z doświadczenia - juz na nich jeżdziłem, więc żadne zasłyszane historie czy bezpodstawnie wyssane z palca teorie. :->
Brat mial Dębice frigo po dwóch sezonach zimowych czyli listopad-marzec i przy ok 10 tys./sezon opony starły sie do ograniczników i juz nie dało sie na nich jeżdzić - biorąc powyższe pod uwage - zapewniam Cie ze te bieżniki wytrzymają dłużej - mówie z doświadczenia - juz na nich jeżdziłem, więc żadne zasłyszane historie czy bezpodstawnie wyssane z palca teorie. :->
A ja mam Dębicę Frigo 2 i teraz będzie drugi sezon już, a nadal mają cycki na sobie.
Jak chcesz mieć dobre opony w przystępnej cenie to Dębica Frigo 2.
Spytajcie wulkanizatorów. A z zaspy chyba każdej bez problemu wyjechałem, a samochodzik podjechał pod duuużą górkę nieodśnieżoną, zawrócił bez problemu i zjechał bez ślizgania się. A śnieg był już leżący + świeży i dość dużo go było, bo nawet pod podłogą go czułem.
Także jak ktoś ma brata, wujka, ciotkę, dziadka i babcię co mieli i mówili to niech nie pisze głupot. Proponuję wydawać opinie poparte własnymi doświadczeniami.
Z najtańszych, dobrych gatunkowo, z dobrymi właściwościami i wytrzymałych opon zimowych polecam Dębicę Frigo 2.
Z najtańszych, dobrych gatunkowo, z dobrymi właściwościami i wytrzymałych opon letnich polecam Fuldę Ecocontrol.
Jeżdżę właśnie na tych gumach i wierzcie mi, że dobra z kasą różnie, ale nie chce wydawać 400-500 zł za oponę, a jak pie...... w czasie jazdy po np najechaniu na gwóźdź to kasy kupe w kupie. A te opony zakupiłem po przeczytaniu wielu, naprawdę wielu opinii i przejrzeniu wielu testów.
I jeszcze jedna myśl: Nie polecam bieżnikowanych nikomu.
Jak chcesz mieć dobre opony w przystępnej cenie to Dębica Frigo 2.
Spytajcie wulkanizatorów. A z zaspy chyba każdej bez problemu wyjechałem, a samochodzik podjechał pod duuużą górkę nieodśnieżoną, zawrócił bez problemu i zjechał bez ślizgania się. A śnieg był już leżący + świeży i dość dużo go było, bo nawet pod podłogą go czułem.
Także jak ktoś ma brata, wujka, ciotkę, dziadka i babcię co mieli i mówili to niech nie pisze głupot. Proponuję wydawać opinie poparte własnymi doświadczeniami.
Z najtańszych, dobrych gatunkowo, z dobrymi właściwościami i wytrzymałych opon zimowych polecam Dębicę Frigo 2.
Z najtańszych, dobrych gatunkowo, z dobrymi właściwościami i wytrzymałych opon letnich polecam Fuldę Ecocontrol.
Jeżdżę właśnie na tych gumach i wierzcie mi, że dobra z kasą różnie, ale nie chce wydawać 400-500 zł za oponę, a jak pie...... w czasie jazdy po np najechaniu na gwóźdź to kasy kupe w kupie. A te opony zakupiłem po przeczytaniu wielu, naprawdę wielu opinii i przejrzeniu wielu testów.
I jeszcze jedna myśl: Nie polecam bieżnikowanych nikomu.
Ale ja byłem naocznym świadkiem żywotności tych opon i wiem co mówie :lol:a.milewski.mm pisze: Także jak ktoś ma brata, wujka, ciotkę, dziadka i babcię co mieli i mówili to niech nie pisze głupot. Proponuję wydawać opinie poparte własnymi doświadczeniami.[/b]
Podkreślam iż napisalem - "opony dla oszczędnych"