[B3 1.8 RU] Dziwne Cykanie
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witajcie. Wczoraj dolałem olej i już przestało cykać. Jest cichutko jak wcześniej. Byłem u mechaników i obejrzeli go. Nigdzie nie wycieka olej powiedzieli tylko, że auto już ma swoje lata i olej będzie brał. :cry: . Z tym, że kurde od 3 lat jak go mam to zawsze od wymiany do wymiany nawet 0,5 litra nie łyknął. To skąd od razu 3 litry tak szybko zaczął pobierać? . W kwietniu tego roku przecież robiłem wymianę oleju z nowym filtrem. A teraz mamy Październik i 3,5 litra poszło
No właśnie wcześniej stukały niestety ... baa nadal stukają, a właściwie to jeden i to nie zawsze :roll:putolw pisze:Zazwyczaj pierwszą oznaką niedoboru oleju jest stukanie popychaczy, oczywiście jeśli wcześniej nie stukały...Ot nie dokońca bo u mnie też stuka a olej jest w normie :-x
Jak myślicie, zmiana oleju z mineralnego na pół-syntetyk i jakiś lepsiejszy (obecnie lotos 15w-40), może poprawić sytuacje, czy raczej tylko pogorszyć ? (rozszczelnienie)
-
- Forum Audi 80
Silnik dziwnie chodzi
Sorry panowie ze sie wklejam do tematu ale szukam pomocy... A mianowicie silnik 1.6 B gaźnik chodzi mi jak traktor ;| Ni wiem co sie dzieje ... samochod sie caly trzesie na wolnych i wyzszych obrotach... Sprawdzalem swiece i sa dobre wiecd nie wiem czego to wina... Silnik chodzi nie rowno i poprostu brzydko... warczy charczy... wszystko pojawilo sie z dnia na dzien... prosze o pomoc...