Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8]Problem z chłodzeniem silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
GalasKrzysztof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8]Problem z chłodzeniem silnika

Post autor: GalasKrzysztof » 23 paź 2008, 15:26

Problem polega na tym że został zmieniony na nowy termiczny włącznik wentylatora i miało być ok niestety nie jest tak zmieniłem też termostat też nic nie dało a woda zamiast chłodzic to sie gotuje.Gdy odłącze włącznik wentylatora i zewre dwa końce wentylator sie włącza. To czy dobrze myśle że ten nowy włącznik wentylatora jest do bani???i czy możliwe jest ze woda nie dopływa do włacznika termicznego i dlatego nie startuje wentylator.To pierwszy problem z Niunia od momentu zakupu.Będe wdzięczny za pomoc.I czy ktos sie orientuje gdzie są wpięte te dwa kabelki od włącznika wentylatora???

Proszę nazywać tematy zgodnie z regulaminem i nie używać wielokrotnie znaków interpunkcyjnych.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008, 16:56 przez GalasKrzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 23 paź 2008, 15:45

A chłodnica robi sie gorąca ? Myślę że albo układ jest źle odpowietrzony albo termostat uwalony.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 23 paź 2008, 15:50

Wym na poczatek korek od zbiorniczka, jeżeli bedzie nie sprawny woda może sie gotowac zanim właczy sie wentyaltor chyba ze masz płyn zalany to wtedy inna bajka.

GalasKrzysztof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GalasKrzysztof » 23 paź 2008, 15:56

Całośc jest zalana płynem a termostat jest tez nowy a chłodnica jest tylko ciepła a cała reszta goraca

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 23 paź 2008, 16:13

Źle odpowietrzony układ, chłodnica powinna być gorąca, albo kiepski termostat jakiej firmy kupiłeś :?:

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 23 paź 2008, 16:30

KorNoLio pisze:Źle odpowietrzony układ, chłodnica powinna być gorąca, albo kiepski termostat jakiej firmy kupiłeś :?:
Dokładnie. Nic dodać nic ująć. <ok>

GalasKrzysztof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GalasKrzysztof » 23 paź 2008, 21:57

Termostat jest produkcji niemieckiej firmy WAHLER jutro z rana wtedy trzeba będzie odpowietrzyć.

[ Dodano: 2008-10-24, 08:14 ]
Chcę odpowietrzyć ale czy wystarczy ze popuszczę te opaski na wężach co ida do pompy ??bo jestem laikiem w aucie dopiero sie ucze :-) a chce uczyć sie na błędach swoich a nie cudzych:) bede wdzieczny za pomoc.

[ Dodano: 2008-10-31, 09:01 ]
Witam po dłuższym czasie .Wiem że problem wysokiej temperatury silnika to poważna sprawa i wiem już jedno zanim zacznie sie rozbierać pół auta wystarczy pożądnie odpowietrzyć układ.Ja zrobiłem błąd to moje pierwsze autko i nie interesowałm sie nigdy mechaniką i wymieniałem części po koleji (włącznik termiczny wentylatora, termostat, z termostatem było najwiecje roboty )a przyczyną okazał sie minimalnie pękniety wąż przelewowy do zbiornika wyrównawczego.I to że czujnik temperatury wariował z powodu zaśniedzienia końcówek.Teraz Niunia chodzi jak ta lala.:)Powodzenia wszystkim z każdym problemem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl