[80b4]dziwny problem z hamulcami
-
- Forum Audi 80
[80b4]dziwny problem z hamulcami
siema koledzy mam problem z hamulcami ponieważ gdy zatrzymuje sie to pedał hamulca dziwnie zadrży i i wyda sie taki dziwny dźwięk jakby coś za zgrzytało ale gdy jadę i chce zmniejszyć tylko prędkość to tak nie robi nie wiecie co to może być ? ABS to na pewno sie nie załącza bo to sie dzieje przy delikatnym naciśnięciu hamulca no i jak wspomniałem wyżej przy samym zatrzymaniu auta
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Akurat na pewno ABS i na pewno któryś z czujników ABS-u albo pada albo tylko się wysunął nieznacznie z gniazda. Nie robiłeś czasem czegoś przy zawieszeniu albo nie wpadłeś w jakąś większą dziurę?krzychu19887 pisze:ABS to na pewno sie nie załącza bo to sie dzieje przy delikatnym naciśnięciu hamulca no i jak wspomniałem wyżej przy samym zatrzymaniu auta
-
- Forum Audi 80
no kolego źle trochę na pisałem o tym ABS bo tez podejrzewałem że coś z tym nie gra ale nie wiedziałem co bo gadałem z mechanikiem przez telefon to mi powiedział ze tak robi bo mam ABS ale wiedziałem jak ABS robi a jak nie powinien i dzięki kolego za informacje ale zabiorę sie do tego dopiero w sobotę bo teraz do pracy na drugą zmianę a w sobotę na kanał wjadę i na spokojnie przejrzę czujniki. Możliwe że to przez dziurę bo w niedziele zrobiłem trochę km po dziurawych naszych drogach jak znajdę przyczynę to odpisze dzięki
Sprawdż czy nie poluzowala się wakum - pompa, dojdziesz do niej po przewodzie podciśnieniowym od serwa. Koledze wykręciła się ta śróba tylko że w Tdi od góry i zaczęła zgrzytać pompa na trybkach oraz zaświecila się kontrolka oleju.
Ta pompa od serwa jest zazębiona z pompa oleju i można sobie problemów przez to narobić.
Ta pompa od serwa jest zazębiona z pompa oleju i można sobie problemów przez to narobić.
-
- Forum Audi 80
Hej. A u mnie ani odległośc ani zabrudzony pierścień bo sprawdzałem i dalej świeci i nie działa-help
[ Dodano: 2008-12-06, 21:56 ]
czujnik wymieniłem na inny,i dalej nie działa,a jak były przymrozki to po odpaleniu auta kontrolka AUS ABS gasła i przez kilka metrów było słychać jak brzęczy pompa ABSu no i dalej zapalała się kontrolka i cały czas świeci.Skończyły mi się pomysły- Pomocy :shock: :cry:
[ Dodano: 2008-12-06, 21:56 ]
czujnik wymieniłem na inny,i dalej nie działa,a jak były przymrozki to po odpaleniu auta kontrolka AUS ABS gasła i przez kilka metrów było słychać jak brzęczy pompa ABSu no i dalej zapalała się kontrolka i cały czas świeci.Skończyły mi się pomysły- Pomocy :shock: :cry: