Glosniki - tweetery - montaz
Glosniki - tweetery - montaz
Przejrzałem forum i w jednym tylko była propozycja, ale nie pociągnięto tematu dalej.
Kupiłęm głośniczki wysokotonowe
wygląd jak http://www.allegro.pl/item456793600_2_t ... s4101.html
Chciałbym sie dowiedzieć, gdzie proponujecie je umiejscowić z przodu. Na tyle mam 165 trójdrożne blaupunkta, z przodu w oryginalnych miejscach pioneera 100. I myślałem początkowo o nawiewach szyb bocznych, ale nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ jednak ten nawiew się przydaje. Jak zamontować tweeterki tak, żeby nie wyglądało to obciachowo?
Pozdrawiam
Podany link pokazuje wygląd obudowy i sposoby mocowania.
Kupiłęm głośniczki wysokotonowe
wygląd jak http://www.allegro.pl/item456793600_2_t ... s4101.html
Chciałbym sie dowiedzieć, gdzie proponujecie je umiejscowić z przodu. Na tyle mam 165 trójdrożne blaupunkta, z przodu w oryginalnych miejscach pioneera 100. I myślałem początkowo o nawiewach szyb bocznych, ale nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ jednak ten nawiew się przydaje. Jak zamontować tweeterki tak, żeby nie wyglądało to obciachowo?
Pozdrawiam
Podany link pokazuje wygląd obudowy i sposoby mocowania.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 16:43 przez a.milewski.mm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Kupiłeś głośniki za 5zł? ee no tak to nie będzie :mrgreen: przecież to będzie koszmarnie piszczało po uszach. Jak tych głośników nie zamontujesz to będzie kupa. Gdyby to były jakieś fajne głośniki można by je zabudować w słupkach. Innej rozsądnej opcji nie widzę. Możesz je podkleić do maskownicy głośnika 10cm w desce, możesz zrobić tak jak kolega Oofol robił przymocować do boczka tylko, że takie rozwiązania to już kwestia gustu.
Witam! ja z zapytaniem co zrobic :-> Mam z tyłu na pólce głośniki(chyba basowe) + Tweetery ori Nokia. I chciałbym wymienic te głośniki i pytanie jest takie czy kupowac głośnik + tweeter czy głośnik np. trójdrożny lub dwudrożny?? A jeśli tak to co wtedy zrobic z tą dziurą po tweeterze ?? Jakieś pomysły ??
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a.milewski.mm zamontowanie gwizdków w przednich boczkach mija się z celem. Dźwięk w ten sposób będzie się bardzo niekorzystnie rozchodził i nie będziesz go praktycznie słyszał - gwizdki są kierunkowe. Powinny być ustawione na wysokości głowy i sygnał obydwu stron powinien się krzyżować tak mniej więcej 10cm przed lusterkiem środkowym - notabene na wysokości uszu.
Olszak - ja bym założył zestaw 165mm i nie pchał bym się w 2 czy 3 drożne. nowe gwizdki bym przełożył do obudów oryginalnych i problem z głowy
Olszak - ja bym założył zestaw 165mm i nie pchał bym się w 2 czy 3 drożne. nowe gwizdki bym przełożył do obudów oryginalnych i problem z głowy