[audi b4 1.9tdi 1z] co sądzicie o Brembo
[audi b4 1.9tdi 1z] co sądzicie o Brembo
witam kupiłem do mojej audiczki tarcze brembo na przód co o nich sądzicie czy już ktos na nich śmigał...
Niekoniecznie, wszystko zależy na jaką partię towaru się trafi. U mnie pierwszy komplet Brembo wytrzymał rok czasu ok. 32tyś km. pod koniec takie bicia że kierownica mi się odkręciła. Byłem wytrwały kupiłem drugi komplet też Brembo przebiegu mają ok.44tyś km i szlak je trafia. Teraz nie wiem co mam kupić. Myślałem nad ATE ale do kumpla zamontowaliśmy 280 wentylowane Ate i nawet miesiąca nie wytrzymały, pojechały na gwarancje a kolo jeździ na starych. Tak że z tarczami bywa różnie jedni chwalą te inni tamte ale z tym nie ma reguły. 8-)Solskier pisze:Kolego brembo ta nazwa mówi sama za siebie, bardzo dobrze wybrałeś. <ok>
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
może kupiłeś podróbki (do tego stopnia że nawet znak zastrzeżony jest nabity), jest ich coraz więcej na rynku i kuszą ceną. Po za tym w sprzedaży są również prawdziwe Brembo jednak te które nie przeszły testów jakościowych i miały iść na przetop z powrotem ale ktoś zrobił z nich inny użytek wprowadzając na rynek. (tak samo jest ze szklankami hydraulicznymi INA )
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Jest Brembo i Brembo,pomijam podróby bo szkoda słów.Brembo jak wielu producentów wytwarza produkty z różnych półek.Jest Brembo za rozsądną kasę(podstawowe i nie ma co się cudów spodziewać),jest Brembo o nieco lepszych parametrach,jest Brembo półsport kosztuje sporo ale warto.Są w końcu Brembo wyczynowe gdzie jedna tarcza kosztuje tyle co niejedno auto.Czytałem podobną dyskusje apropo amorów KYB czy są zle czy dobre.Wszystko zależy od tego z jakiej półki masz produkt.A Brembo to jedna z najlepszych firm.Wyposaża na pierwszy montaż większość tego co wyjeżdża z fabryk i jest przeznaczone do szybkiej jazdy.
nio ja za jedną tarcze pełną dałem 170 zł i do tego kupiłem komplet klocków Valeo i jestem narazie zadowolony, klocki nie pylą strasznie, jak w niektórych polskich markach...
[ Dodano: 2008-10-27, 11:03 ]
a co do amorków to polecam kayaba a nie sachsa bo sachs teraz robiony jest w turcji i straszna kicha na sklepach jest dużo reklamacji....
[ Dodano: 2008-10-27, 11:03 ]
a co do amorków to polecam kayaba a nie sachsa bo sachs teraz robiony jest w turcji i straszna kicha na sklepach jest dużo reklamacji....
Ja mam tarcze Brembo z przodu i klocki Ferodo. Mają jakieś 8-10kkm (nie wiem dokładnie) i nie widać śladu zużycia tarcz, klocki tez nie bardzo się zużyły. Z tyłu założyłem tarcze Lucas i klocki Ferodo i jest podobnie - niewiele śladów zużycia części. Jedno co zauważyłem to żeby tarcze Lucas złapały rdzawy nalot potrzebują max 1-2 dni bez jeżdżenia a na Brembo zaczął się pojawiać dopiero po ok. 4-5 dniach. Pewnie nie ma to nic wspólnego z hamowaniem ale na pewno brembo wolniej rdzewieją Amorki założyłem z przodu Kayaba gazowe i nie narzekam. Niestety stukało mi z przodu nawet po wymianie tulej pod wahaczami i stuka nadal (mniej ale stuka) ale na dniach jeszcze tuleje pod kołyską i może będzie w końcu cisza...
Za tarcze Brembo dałem 105zł za sztukę, za Lucas 55zł/szt. Klocki nie pamiętam ile kosztowały, ale nie były bardzo drogie... Amorki za 75zł/szt.
Za tarcze Brembo dałem 105zł za sztukę, za Lucas 55zł/szt. Klocki nie pamiętam ile kosztowały, ale nie były bardzo drogie... Amorki za 75zł/szt.