[90 b3 2.3 NG] Czujnik z brązową wtyczką
[90 b3 2.3 NG] Czujnik z brązową wtyczką
Witam, niedawno zostałem posiadaczem Audi 90 2.3NG i mam problem z czujnikiem który ma brązową wtyczkę i trzy piny, chyba jest to czujnik temperatury ponieważ wskaźnik mi jej nie wskazuje. Otóż obok niego mam cztery urwane kabelki bez kostki a ten czujnik ma trzy piny i nie wiem jak je podłączyć (nie chcę czegoś popsuć ) Proszę o pomoc posiadaczy tych silników i podanie mi kolejności przyczepienia ich. Z góry dziękuję.
witam
a pan szanowny moglby wrzucic jakies namiary o co kaman??
chodzi ci moze o te wtyczke ktora wpina sie od dolu po prawej stronie silnika (tam pod ta grubą rurą sie ja wpina tak??) o ile pamietam to ona oslonieta jest taka gumowa oslonka w ksztalcie fajki, ja u siebie mam trzy kabelki. Wieczorem zajrze u siebie i zrobie fote kolejnosci kabli
a pan szanowny moglby wrzucic jakies namiary o co kaman??
chodzi ci moze o te wtyczke ktora wpina sie od dolu po prawej stronie silnika (tam pod ta grubą rurą sie ja wpina tak??) o ile pamietam to ona oslonieta jest taka gumowa oslonka w ksztalcie fajki, ja u siebie mam trzy kabelki. Wieczorem zajrze u siebie i zrobie fote kolejnosci kabli
[90 b3 2.3 NG]
Tak dokładnie chodzi o ten czujnik pod grubą rurą u mnie jest z brązową wtyczką na trzy piny, a z drugiej strony jest mniejszy czujnik na dwa kabelki ale tu jest ok.Proszę o fotkę i z góry dziękuje
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
najprawdopodobniej chodzi ci o 1 z czujników temperatury a jeśli chodzi o wskaźnik to niekoniecznie nie działa właśnie przez to.To dosyć spotykane w audi-u siebie też tak mialem.
rozkręć zegary i odłącz wskaźnik, następnie zobacz czy jeden z miedzianych drucików nie przerwał się bądź przepalił-możesz mieć również zimne luty-o tym wszystkim przeczytasz na forum :mrgreen:
Ps. Szukanie nie boli <ok>
rozkręć zegary i odłącz wskaźnik, następnie zobacz czy jeden z miedzianych drucików nie przerwał się bądź przepalił-możesz mieć również zimne luty-o tym wszystkim przeczytasz na forum :mrgreen:
Ps. Szukanie nie boli <ok>