Hej, mam taki kłopot od kilku dni, jakoś popsuł mi się włącznik ogrzewania tylnej szyby, pomajstrowałem :mrgreen: przy nim i było ok. Nagle, czyli po 2 dniach włącznik padł :shock: , padły też szyby, wycieraczka, sterowanie lusterkami.
Odłączyłem cały włącznik tylnej szyby, i dalej zwarcie.
No i co ja teraz mam zrobić :?: , czy to złamana wiązka w drzwiach??? od sterowania el. szybami.
Jak namierzyć przyczynę?
dzięki
[80 B4] all sterowanie el. szybami
Dzięki Skuciok
...no tak, zwarcie mam, wiem już o tym. Tylko jak namierzyć co je powoduje.
Bezpiecznik nr16 jest odpowiedzialny za ogrzewanie tylnej szyby i podgrzewanie lusterek, i tam właśnie jest zwarcie
Bezpiecznik nr18 to sterowanie lusterkami zewnętrznymi
A u mnie po przekręceniu stacyjki spala się właśnie nr16, a pada wszystko:
-podgrzewanie lusterek
-sterowanie lusterek
-sterowanie szyb
-wycieraczka tył
Jak rozumiem z rozpiski bezpieczników powinny to być dwa różne bezpieczniki, czy może ja mam taki bałagan??
...no tak, zwarcie mam, wiem już o tym. Tylko jak namierzyć co je powoduje.
Bezpiecznik nr16 jest odpowiedzialny za ogrzewanie tylnej szyby i podgrzewanie lusterek, i tam właśnie jest zwarcie
Bezpiecznik nr18 to sterowanie lusterkami zewnętrznymi
A u mnie po przekręceniu stacyjki spala się właśnie nr16, a pada wszystko:
-podgrzewanie lusterek
-sterowanie lusterek
-sterowanie szyb
-wycieraczka tył
Jak rozumiem z rozpiski bezpieczników powinny to być dwa różne bezpieczniki, czy może ja mam taki bałagan??
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja proponuje popatrzeć na łączeniach drzwi i klapy tylnej pod harmonijkami na załamaniach czy aby przypadkiem wiązka się gdzieś nie uszkodziła. Ewentualnie zwarcie może robić sam włącznik. Zobacz tez za włącznikiem przy wtyczce czy nie ma na wierzchu jakiś nie poizolownych kabli które mogłyby się zwierać bądź dotykać do masy. <ok>