[90 b3 PS 2.0] Rozdzielacz paliwa
[90 b3 PS 2.0] Rozdzielacz paliwa
Czy moglbym przelozyc rozdzielacz paliwa do mojej audi 90 b3 2.0 z audi 90 b3 2.3 ? Z tego co slyszalem to ten rozdzielacz pasuje tez w innych silnikach i nie byloby problemu ze zgodnoscia. Jeden mi nawet mowol ze w swoim pasacie mial rozdzielacz z audi i bylo wszystko ok. Czy wiec numer czesci musi sie zgadzac czy mozna byloby tak przekombinowac z innym rozdzielaczem>?
Nie możesz, bo Twoje 2.0 ma 4 cylindry, a więc 4 otwory paliwowe w rozdzielaczu, a 2.3 NG ma 5 cylindrów, więc inny rozdzielacz.
BTW kiedyś drogą empirycznego eksperymentu chciałem właśnie to sprawdzić, zaślepiając jeden z wylotów do wtryskiwacza, silnik co prawda zapalił, ale za cholerę nie można było wyregulować mieszanki.
BTW kiedyś drogą empirycznego eksperymentu chciałem właśnie to sprawdzić, zaślepiając jeden z wylotów do wtryskiwacza, silnik co prawda zapalił, ale za cholerę nie można było wyregulować mieszanki.
Silnik dwa litry symbol PS
To napewno rozdzielacz ,silnik nie pali ,pare raze wczesniej udalo sie go odpalic ale przy wolnych obrotach gasnie. na gazie w takim stanie dojechalem 300 km do polski . Nawet na benzynie na trasie troche kilometrow zrobilem. Musialem tylko uwazac zeby nie popuscic nogi z gazu bo inaczej zgaslby teraz to juz wogle nie pali a ten rozdzielacz to typowa usterka w wyniku dzialalnosci gazu
To napewno rozdzielacz ,silnik nie pali ,pare raze wczesniej udalo sie go odpalic ale przy wolnych obrotach gasnie. na gazie w takim stanie dojechalem 300 km do polski . Nawet na benzynie na trasie troche kilometrow zrobilem. Musialem tylko uwazac zeby nie popuscic nogi z gazu bo inaczej zgaslby teraz to juz wogle nie pali a ten rozdzielacz to typowa usterka w wyniku dzialalnosci gazu
To wcale nie musi być rozdzielacz. Regulowałeś mieszankę? Masz prostą tarczę przepływomierza? Sprawdzałeś szczelność dolotu? Sprawdziłeś pompę paliwa i regulator ciśnienia? Sprawdziłeś ciśnienie sterujące i systemowe? Sprawdziłeś wtryskiwacze?
Wymieniać nie sztuka, lepiej najpierw spróbować porządnie zdiagnozować i wyregulować, może obejść się bez kosztów.
Wymieniać nie sztuka, lepiej najpierw spróbować porządnie zdiagnozować i wyregulować, może obejść się bez kosztów.