Nie wiem jak jest w sedanie, ale w moim coupe przednie głośniki zasilane były bezpośrednio z oryginalnego radia, a do tylnych wychodził tylko dosyć słaby sygnał właśnie z kostki.
Po dostaniu się do tylnych głośników okazało się, że na każdej 13-stce zamontowany jest osobny wzmacniacz z bezpiecznikiem i radiatorem, do którego dodatkowo podpięte są także głośniki wysoko tonowe.
Może model radia, którym dysponujesz działa w ten sam sposób.
Radio - podlaczenie
Sprawdziłem na innym radiu i wszystkie głośniki grają więc wina musi leżeć po stronie mojego radia... Czy jest możliwosć żeby było zablokowane jakoś kodem? Bo kiedyś znalazłem funkcje wpisywania kodu ale nie wiedziałem i dalej nie wiem jaki on jest a teraz nawet nie pamiętam jak sie do wpisywania wchodziło....
Przeczytaj ze zrozumieniem post powyżej kolegi Junkers51. Przecież wyjaśnił Ci która kostka jest od głośników. Zrób zworki w tej wtyczce co masz w samochodzie (połącz zewnętrzne piny z wewnętrznymi i bedą grały wszystkie głośniki), albo poproś kogoś kto kiedykolwiek podłączał radio w samochodzie żeby Ci pomogl, też miałem radio Beta z wyjściem na dwa głośniki i miałem tak właśnie zrobione. Powodzenia. Pozdrawiam
8-)
8-)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
witam, zaciekawiły mnie te posty powyżej.
mam podobny problem, w mojej laluni zamontowane jest org. radio Audi gamma a głośniki fabrycznie zamontowane sa z przodu na desce i w tylnych drzwiach.
i własnie te na tylnych drzwiach nie grają! przy odrobinie wolnego czasu sprawdze tak jak powyzej opisywaliscie - bo rozumiem ze moj problem jest identyczny co kolegi?
aaa.... i mam w jakis sposob stacje poblokowane??? nie moge w zaden sposob ustawic innych ????
pozdro
ps. postaram sie przesłac foty tego radyjka.
mam podobny problem, w mojej laluni zamontowane jest org. radio Audi gamma a głośniki fabrycznie zamontowane sa z przodu na desce i w tylnych drzwiach.
i własnie te na tylnych drzwiach nie grają! przy odrobinie wolnego czasu sprawdze tak jak powyzej opisywaliscie - bo rozumiem ze moj problem jest identyczny co kolegi?
aaa.... i mam w jakis sposob stacje poblokowane??? nie moge w zaden sposob ustawic innych ????
pozdro
ps. postaram sie przesłac foty tego radyjka.
z tymi częstotliwościami nieparzystymi to norma w radiach na rynek USA.. większośc amerykańskich aut tak ma.... więc jeśłi masz radio z auta przeznaczonego na rynek USA to po prostu tak w nim jest....
co do głośników z tyłu niegrających.....sa dwie opcje - albo macie tył z osobnymi końcówkami mocy albo ......macie to co u mnie było.....zgniła lica głośnikowa w tylnich głośnikach....lica czyli ta linka miedziana łącząca wtyczkę na głośniku z membraną i dalej cewką... u mnie było to zgniłe (zzieleniało aż...) ze starości więc polutowałem nową (do kupienia na allegro...mozna od biedy zastąpić zwykłym kabelkiem......tez działa) i mam głośniczki oryginalne Nokia jak nooofki..
pozdro
co do głośników z tyłu niegrających.....sa dwie opcje - albo macie tył z osobnymi końcówkami mocy albo ......macie to co u mnie było.....zgniła lica głośnikowa w tylnich głośnikach....lica czyli ta linka miedziana łącząca wtyczkę na głośniku z membraną i dalej cewką... u mnie było to zgniłe (zzieleniało aż...) ze starości więc polutowałem nową (do kupienia na allegro...mozna od biedy zastąpić zwykłym kabelkiem......tez działa) i mam głośniczki oryginalne Nokia jak nooofki..
pozdro
No i znowu zacząłem szukać informacji na temat czemu nie wszystkie głośniki grają I chyba mam. Chodzi o to że radio Audi Concert ktore posiadam na włączony system BOSE (apis przy włączeniu) Można go podobno wyłączyć a tym samym włączyć wzmacniacz w radiu (po prostu przy wł. systemie bose jest wył. wzmacniacz dziwne ale tak podobno jest) I tu mam pytanie do was wiecie może jak wyłączyć ten system BOSE ?
-
- Forum Audi 80
to poczytaj to może ci pomoże :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic365965.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic365965.html