Witam szukałem na forum ale nie znalazłem tematu odwołującego się do wymiany amortyzatorów przednich z poduszkami.
Chciałem spytać czy przy wyjęciu McPersona musze odkręcać gałki które są tam przykręcone jedna od układu kierowniczego a druga idzie od wachacza...bo jak nie to wystarczy chyba tylko te śruby dolne co trzymają mc persona....
[audi b4 1.9tdi 1z] wymiana amorka i poduszki..
tematów o wymianie jest sporo, pamietam jeszcze że w którymś Solskier dokładnie krok po kroku opisywał co po kolei robić.
tak w skrócie. nie wiem co masz na myśli pisząc "gałki". odkrecając mcPersona tylko dwoma śubami dolnymi można ale nie trzeba przestawić geometrie. najbezpieczniej z dołu odkrecic śrube sworznia, sam sworzeń zbić na dół, przegub wyjąć i tak wyciągnąć całą kolumne odkrecając po drodze oczywiscie wszystko co do kolumny poprzykrecane
tak w skrócie. nie wiem co masz na myśli pisząc "gałki". odkrecając mcPersona tylko dwoma śubami dolnymi można ale nie trzeba przestawić geometrie. najbezpieczniej z dołu odkrecic śrube sworznia, sam sworzeń zbić na dół, przegub wyjąć i tak wyciągnąć całą kolumne odkrecając po drodze oczywiscie wszystko co do kolumny poprzykrecane
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dokładnie tak, a takich wątków był naprawdę kilka oto jedne z nich...Daras pisze:tematów o wymianie jest sporo, pamietam jeszcze że w którymś Solskier dokładnie krok po kroku opisywał co po kolei robić.
viewtopic.php?t=19562&start=15#198232
Następnym razem proszę użyj wyszukiwarki bo podobne tamety jak ten powyżej będą leciały do kosza bez uprzedzenia. Zamykam