[80 B4 1.6 ADA] Pytanko o uszczelke pod głowicą?
[80 B4 1.6 ADA] Pytanko o uszczelke pod głowicą?
Koledzy mam pytanko widze ze z rury małymi kropelkami wylewa mi sie czasami woda . Jakie moga byc objawy jak uszczelka jest walnieta , autko nie kopci ani nie bierze oleju .Jezdzac przez lato cos dolałem płynu do chłodnicy ale nie w duzych ilosciach.A i na silniku w jednym mieejscu tam kołu miejsca gdzie jest głowica widac jak by delikatnie było przesiakniete. Temperature ma cały czas w normie .Prosze o wypowiedz bo ja tam mechanikiem nie jestem
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 19:51 przez poulek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Woda w rurze? --> już Ci koledzy wyjaśnili.
Efekt bardzo widoczny w przypadku silników zasilanych LPG
popatrz na drogę jak ładnie prychał wodą z tłumika :mrgreen: trochę trwało zanim wyrwałem i auto stało w jednym miejscu.
Gdy strzeli uszczelka to najczęściej widać pęcherzyki spalin w płynie chłodzącym.
Często tez widać biały osad-emulsja- na korku wlewu oleju(uwaga-jesienią może tak się dziać ze względu na wilgoć w powietrzu) oraz też w oleju.
Efekt bardzo widoczny w przypadku silników zasilanych LPG
popatrz na drogę jak ładnie prychał wodą z tłumika :mrgreen: trochę trwało zanim wyrwałem i auto stało w jednym miejscu.
Gdy strzeli uszczelka to najczęściej widać pęcherzyki spalin w płynie chłodzącym.
Często tez widać biały osad-emulsja- na korku wlewu oleju(uwaga-jesienią może tak się dziać ze względu na wilgoć w powietrzu) oraz też w oleju.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80