[80 B3 2.0E AAD LPG] Problem z odpaleniem Audi 80 B3 2.0E
[80 B3 2.0E AAD LPG] Problem z odpaleniem Audi 80 B3 2.0E
Witam prawie rok temu stalem sie posiadaczem tej audi doprowadzilem ja do stanu uzytkowania ale ostatni mam problem nie moge jej odpalic z rana i albo odpali albo nie. CO to moze być i jak temu zarazdzić?? Prosze pomóżcie mi!!!! A i wczesniej mialem cos takiego ze nie odpalala od razu po przekręceniu kluczyka tylko po jakims czasie. Samochód posiada LPG ale mam tez nowa pompe paliwowa i wymienione wzystkie filtry pomocy <buu>
_uwaga
W b3 nie było ABK
_uwaga
W b3 nie było ABK
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, 12:01 przez Pisek, łącznie zmieniany 5 razy.
Po pierwsze popraw nazwę tematu bo zanim Ci pomożemy to temat poleci.
Po drugie użyj opcji " szukaj ".
A co do samego problemu to zaczął bym od sprawdzenia układu WN, tzn. kable, świece, cewka i palec. Skoro masz LPG to powiedz jaka to instalacja, być może miałeś wystrzał gazu z którego właśnie problem z odpalaniem. Dalej zobaczymy.
Po drugie użyj opcji " szukaj ".
A co do samego problemu to zaczął bym od sprawdzenia układu WN, tzn. kable, świece, cewka i palec. Skoro masz LPG to powiedz jaka to instalacja, być może miałeś wystrzał gazu z którego właśnie problem z odpalaniem. Dalej zobaczymy.
Oki jutro się może dowiem czy wszysto jest oki z instalacją gazową i czy mi gaz nie strzelił. Bo zaprowadze do gazowanikó na przegląd gazu. A moze tak sie dziać od wtrusku paliwa bo slyszałem że to wada tego modelu?? Chodzi mi o to że wczesniej nie odpalał odrazu po przekręceniu kluczyka tylko po chwili kręcenia a jak był ciepły to natychmiast łapał
Wytarczy troche poszukac viewtopic.php?t=21556
Ale ten temat niezbyt wiaze sie z moim wiec to mi ie pomoglo ale dzieki za chęciWOJTEK26 pisze:Wytarczy troche poszukac viewtopic.php?t=21556
Pompa napewno sobie radzi a jak nawet by nie radzila to na gazie powinien odpali. Pompa jest orginalna bosha do tego modelu a jak odpali to chodzi na wszystkich garach ma sam problem z odpaleniem a czasem normalnie odpala. I dlatego to dla mnei zagadka.
[ Dodano: 2008-11-04, 20:13 ]
BYlem u gazowników gaz sprawdzony i jest oki nie bylo strzału ale dalej ciezko pali?? wymienilem swiece i kopółke tez nic nie dalo. CO to moze byc ze musze tyle krecic zanim odpali?? juz nie mam pomyslu
[ Dodano: 2008-11-04, 20:13 ]
BYlem u gazowników gaz sprawdzony i jest oki nie bylo strzału ale dalej ciezko pali?? wymienilem swiece i kopółke tez nic nie dalo. CO to moze byc ze musze tyle krecic zanim odpali?? juz nie mam pomyslu