[80 b3 1.8s] Problem z gazem
[80 b3 1.8s] Problem z gazem
Witam od jakiegos czasu mam problem z gazem nie wiem co sie dzieje. W trakcie jazdy cos sie dzieje samochód zaczyna tracic obroty nawet jak wcisne mu gaz w podłoge to itak spadna na 600 potrześie go troche i zgasnie. I mam na to sposób przezuce go na benzyne przejade nieraz 100metrów nieraz pare kilometrów i wszystko wraca na jakis czas do normy Wiecie co moze sie dziac lub jaka jest tego przeczyna :?:
Ostatnio zmieniony 26 mar 2007, 18:19 przez Marcin19l, łącznie zmieniany 1 raz.
nie nie dzieje sie to zawsze jak przełącze na gaz bo on cały czas chodzi na gazie i z gazu zawsze był tylko odpalany nawet w zimie dzieje sie to podczas jazdy jak mu daje gazu chyba a parownik mam stary jest chyba juz 5 letni
[ Dodano: 2007-03-26, 21:39 ]
no i dzisiaj np samochód wogóle nie był odpalany wyprowadziłem go przed chwila pochodził troche pojechałem odwiezc kogos 5 km wracam wychodze otworzyc brame odpalam go ponownie i znowu problem odpala chodzi na obrotach 600 trzesie go dziwnie i daje mu gazu a on nawet nie reaguje to juz sie robi denerwujace
[ Dodano: 2007-03-26, 21:39 ]
no i dzisiaj np samochód wogóle nie był odpalany wyprowadziłem go przed chwila pochodził troche pojechałem odwiezc kogos 5 km wracam wychodze otworzyc brame odpalam go ponownie i znowu problem odpala chodzi na obrotach 600 trzesie go dziwnie i daje mu gazu a on nawet nie reaguje to juz sie robi denerwujace
Wiec przed świętami wziełem sie za to rozkreciłem parownik i był cały zabrudzony olej był z niego spuszczany ale w swojej całej kadencji nie był czyszczony umyłem go całego membraby były twarde skreciłem i zaczał ciec płyn chłodniczy załozyłem prawie nowe membrany i było to samo wiec zeby sie nie bawic wymieniłem parownik na troche wiekszy holenderski i teraz wszystko jest wporzadku trzyma obroty i zadnych problemów moze sie komus to przyda